Directorul Spitalului Municipal din Mediaş, Gheorghe Nicorici, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că speră ca de marţi să poată caza pacienţii COVID-19 în salonul ATI destinat lor, care deja este amenajat, după ce constructorii vor finaliza lucrările la lift, astfel încât să se poată da autorizaţia de funcţionare a ascensorului, apoi avizul Direcţiei de Sănătate Publică.

„Clădirea în care vor fi paturile pentru pacienţii COVID, 20 de paturi, în cadrul cărora vor fi şi paturile de ATI, este amenajată, urmând ultimul lucru care se face, sunt lucrări la lift. Se lucrează şi acum, sâmbătă, duminică, constructorul a promis că luni dimineaţa, liftul va fi funcţional, urmând ca după aceea, de marţi să poată fi cazaţi pacienţi acolo”, a explicat directorul Gheorghe Nicorici, relatează Agerpres.

Nicorici a mai precizat că atât el personal, cât şi medicii din Spitalul Municipal din Mediaş au făcut tot ce a fost posibil ca să-l salveze pe bărbatul de 65 de ani, infectat cu cu virusul SARS CoV-2, care a decedat.

La Spitalul Municipal din Mediaş există secţie ATI, dar unde sunt internaţi pacienţii care nu sunt infectaţi cu noul coronavirus.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Gabriel Budescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că s-a încercat transferul acestui pacient de la Mediaş într-un alt spital cu paturi ATI pentru bolnavii COVID-19, dar nu s-a reuşit din cauză că nu mai există locuri libere.

„A murit. S-a cerut să fie dus undeva la un ATI, nu a avut loc nicăieri, pentru că nu sunt locuri. Cei de la Turda, spre exemplu, cer şi ei paturi peste tot. Omul a fost pus pe oxigen, numai că a avut multe comorbidităţi (…), trebuia intubat”, a spus Budescu.

Şi Prefectura Sibiu a anunţat vineri seara, printr-un comunicat de presă, că, s-a luat legătura cu CNCCI, „în vederea solicitării unui loc pe secţia ATI, spitalul din Mediaş având secţia de ATI destinată pacienţilor Covid în amenajare”.

În prezent în judeţul Sibiu, pentru pacienţii cu COVID-19, adulţi, există paturi la Terapie Intensivă doar în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiul Sibiu. Aici sunt 12 paturi, care, vineri, în ziua în care a decedat pacientul din Mediaş, erau toate ocupate, potrivit oficialilor.

Publică un comentariu

Comentariu