elevii din județul sibiu își explorează natura alături de ghizii de la anii drumeției

Educația pentru mediu în județul Sibiu

Într-o perioadă în care educația pentru mediu devine tot mai importantă, Consiliul Județean Sibiu dovedește, prin programul Anii Drumeției, că grija pentru natură și formarea unor generații responsabile pot merge mână în mână. Până în prezent, în acest an, au fost organizate pentru elevii din județ 26 de drumeții educaționale, însumând peste 650 de copii care au avut ocazia să învețe despre natură… în mijlocul ei.

Continuarea programului Anii Drumeției

Programul Anii Drumeției, finanțat și coordonat de Consiliul Județean Sibiu, își propune să continue și în 2025 misiunea de a aduce elevii mai aproape de valorile ecoturismului, ale respectului față de mediu și ale mișcării în aer liber. În total, sunt programate 59 de drumeții desfășurate în perioada martie – iunie, adresate claselor de elevi din tot județul.

„Credem că educația în spiritul respectului față de natură începe din școală și, mai ales, din contactul direct cu mediul înconjurător. Prin programul Anii Drumeției, susținem nu doar turismul responsabil, ci și formarea unei noi generații de cetățeni conștienți de importanța protejării patrimoniului natural al județului nostru”, a afirmat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Experiențe educaționale unice

Prin intermediul acestui program, elevii sunt însoțiți de ghizi specializați care le oferă nu doar sprijin pe trasee adaptate vârstei lor, ci și informații despre flora, fauna și importanța protejării mediului. Astfel, experiența devine una completă – fizică, educațională și emoțională.

Această inițiativă a fost susținută și de Fundația Open Fields, care a programat 11 drumeții dedicate elevilor din școlile din nordul județului – Moșna, Nemșa, Bușd, Ighișu Nou, Brateiu, Copșa Mică, Hoghilag, Valchid și Dumbrăveni: 4 în luna aprilie și 7 în luna mai, conform declarațiilor lui Andu Hanea, manager proiect Anii Drumeției.

Colaborare pentru educație și siguranță

Prin acest parteneriat, Fundația Open Fields asigură transportul și masa pentru elevii participanți, iar echipa Anii Drumeției pune la dispoziție ghizi instruiți și trasee atent alese pentru a asigura siguranța și adaptabilitatea fiecărei excursii la nevoile fiecărei grupe de vârstă.

Anii Drumeției nu este doar un program de turism, ci și o platformă de educație non-formală și dezvoltare personală pentru elevi, care încurajează descoperirea, curiozitatea și conectarea cu valorile naturale ale județului Sibiu.

Angajament pentru comunitate

Consiliul Județean Sibiu continuă astfel să investească în proiecte care contribuie pe termen lung la bunăstarea comunității, punând accent pe sustenabilitate, implicare și educație prin experiență.

Publică un comentariu

Comentariu