Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită anual pe 26 septembrie, celebrează diversitatea lingvistică a Europei, un continent cu peste 200 de limbi.Liceul Teoretic „Axente Sever” a sărbătorit Ziua Europeană a Limbilor cu o serie de activități dedicate diversității lingvistice și culturale europene.

”Evenimentul, organizat de Catedra de limbi moderne a liceului, a avut loc luni, 25 septembrie 2023, în biblioteca unității de învățământ.

Elevii claselor IX-XI au prezentat materiale în limbile franceză, engleză, spaniolă, italiană, slovenă, germană și poloneză.

Organizatelele evenimentului, doamnele profesoare Alina Hațegan și Iulia Damian, au pregătit și un chestionar adresat elevilor participanți referitor la importanța cunoașterii limbilor europene.

Ziua Europeană a Limbilor este un eveniment anual organizat de Comisia Europeană și de Consiliul Europei, cu scopul de a sensibiliza publicul față de cultivarea diversității culturale și lingvistice și de a încuraja învățarea limbilor străine de către toți europenii.” au transmis reprezentanții liceului medieșean.

 

Publică un comentariu

Comentariu