Industria de gambling și pariuri online există de zeci de ani, debutând și crescând odată cu evoluția internetul și a tehnologiei. Ca și în cazul mai multor industrii, dezvoltarea mediului digital a avut impact important în evoluția jocurilor de noroc, indiferent că vorbim de sloturi, pariuri sportive sau alte jocuri de cazinou.

În prezent, suntem într-un moment în care tânara generație nu a experimentat niciodata lumea fără internet sau fără tehnologie, cu atât mai mult în sfera jocurilor de cazinou. Astăzi, această industrie a ajuns să valoreze miliarde de dolari la nivel mondial, lucru ce se datorează în primul rând tehnologiei  avansate, care a dus la dezvoltarea de noi jocuri, la creșterea concurenței și la îmbunătățirea calității pentru jucători.

Acum se poate paria în siguranță prin intermediul site-urilor web sau a aplicațiilor dezvoltate de diferite cazinouri licențiate, lucru de neconceput în urmă cu mai bine de 30 de ani. Nu rămâne decât să luați un cod promo Betano și să vă bucurați de joc.

Dar să ne întoarcem puțin în timp, prin anii `90. Se spune că pokerul a fost primul joc ce a fost dezvoltat pentru zona de online, cu toate că la vremea respectivă existau numeroase cazinouri stradale în majoritatea țărilor europene și chiar la nivel global în funcție de legislațiile aferente fiecărui stat. Să nu uităm că au fost perioade în care jocurile de noroc și cazinourile au fost scoase în afara legii, interzise și chiar închise.

Primul cazinou online a fost lansat de Microgaming și se întâmpla în 1994. Astăzi, majoritatea celor ce au legătură cu gamblingul știu că Microgaming este unul dintre principalii furnizori de software pentru cazinouri online.

După 2000, industria a început să crească tot mai mult în corelație directă cu evoluția tehnologică. Mai precis, internetul era invadat de numeroase site-uri de jocuri de noroc și furnizori de jocuri. Totodată, majoritatea jocurilor de masă, cum ar fi poker, blackjack, ruletă, dar și sloturile au cucerit mediul virtual, iar oamenii erau bucuroși pentru că nu mai trebuiau să se deplaseze la cel mai apropiat cazinou pentru a se distra la o partidă de poker. Totul era posibil din confortul propriului cămin.

Platformele digitale de jocuri de cazinou au început să investească tot mai mult în calitata jocurilor, forțând limitele tehnologile din acele vremuri, iar marii producători de jocuri online erau nevoiți să adopte rapid noile tehnologii.

Pe măsură ce anii au trecut și internetul a început să avanseze rapid, jocurile de noroc online au înregistrat o creștere extraordinară a popularității. Datorită progreselor tehnologice, operatorii și furnizorii de jocuri din cazinouri și pariuri sportive au putut să-și îmbunătățească continuu ofertele pentru jucători.

Odată cu apariția telefoanelor mobile și a rețelor de 3G, jocurile de noroc online au trecut la un alt nivel. Nu a trecut mult timp până când au fost introduse smartphone-urile, ceea ce a permis oamenilor să înceapă să descarce jocurile lor preferate și aplicațiile de pariuri direct pe telefonul personal. Având aceste platforme disponibile direct în propria lor aplicație, oamenii au fost și mai mult atrași de această industrie. Practic, dezvoltarea internetului a dus la eliminarea barierelor fizice și sociale între jucători și cazinouri. Un număr tot mai mare de oameni aveau acum ocazia să practice aceste jocuri de noroc.

Un alt aspect semnificativ care a făcut ca industria jocurilor de noroc online să evolueze atât de mult a fost și este ambiția continuă de a inova produsele. Cazinourile online au avansat de la clasicele sloturi 2D la frumoasele experiențe 3D, care le pot oferi jucătorilor senzația că joacă jocuri video. Știm cu toții că sloturile nu mai sunt de mult doar mașini cu fructe. Acum sloturile vin în tot felul de forme și dimensiuni, păsstrând însă elementul de bază, acela de a fi ușor de practicat printr-o simplă apăsare de buton ce pune în mișcare tot sistemul.

Adoptarea de noi opțiuni de plată, noi tehnologii, dar și diversificarea jocurilor au contribuit substanțial la evoluția jocurilor de noroc online. Astăzi totul este la un click distanță, la o simplă apăsare de buton, la o simplă atingere de ecran.

Publică un comentariu

Comentariu