Gaz Metan Mediaș a ajuns pe ultimul loc în play-off, cu 25 de puncte, înregistrând patru înfrângeri consecutive în ultimele patru etape. Rămasă fără șapte jucători importanți, ajunși la final de contract, formația antrenată de Dusan Uhrin mai are de disputat în acest sezon meciurile cu FCSB și cu FC Botoșani.
Stelescu Ioan, fostul secund al lui Edi Iordănescu la Gaz Metan Mediaș, a postat pe Facebook un mesaj lung, în care vorbește despre situația de la club, dar și despre accidentările suferite de jucători în ultimele săptămâni, oferind ca argumente realizările aceasta, atât fizice, cât și fotbalistice, din acest sezon.
”Pentru că lucrez într-un staff, consider de TOP 3 al fotbalului românesc, de aproximativ 8 ani alături de Edi Iordănescu mă simt obligat să punctez câteva lucruri esențiale în ceea ce privește munca noastră și a mea, deoarece apar tot mai multe remarci ale nivelului de pregătire a echipei Gaz Metan. Întotdeauna am considerat că un sportiv care intenționează să participe la o competiție, la maximul posibilităților sale, trebuie să fie supus unui proces de antrenament complex și pentru o perioadă lungă de timp. Pregătirea acestuia trece prin transformări, achiziții și stabilizarea proceselor fiziologice și tehnico-tactice, printr-o dezvoltare echilibrată și respectarea principiilor biologice și pedagogice care, în practică, permit îmbunătățirea performanței sportivului.” a explicat Stelescu Ioan.
”În staff, întotdeauna folosim o metodologie a pregătirii bine structurată pe toți factorii antrenamentului, respectiv folosim tipologii de pregătire bine elaborate de periodizare A-T-R (acumulare, transformare, realizare), înregistrând și monitorizând mereu datele din antrenamente și joc. La momentul martie 2020, echipa avea după CFR Cluj cel mai mare număr de meciuri fără gol primit, având o medie constantă cu un volum de metri alergați de aproximativ 11000 m, cu o medie a vitezei maximale de peste 1300 m, echipa Gaz Metan aflându-se pe locul 2 în ceea ce priveşte clasamentul pe echipe al duelurilor și al duelurilor câștigate pe zone, pe locul 3 la deposedări. Echipa chiar dacă a fost blocată de această pandemie și băieții au stat în șomaj tehnic au primit și au lucrat în această perioadă diferitele programe de pregătire primite de la noi, nefiind ca alte echipe care s-au antrenat pe grupuri în această perioadă. De când am început perioada de pregătire în luna mai și m-am ocupat de echipă alături de colegi, echipa în primele două etape după reînceperea campionatului a arătat bine, chiar dacă, jucând în 10 oameni în deplasarea de la ASTRA peste 60 minute, băieții au reușit să domine jocul terminat 0-0, având şi cele mai mari ocazii pentru a câștiga jocul. Au fost jucători care au alergat 11500 m și viteza maximă dezvoltată în jocul cu ASTRA, chiar în inferioritate numerică, a fost de peste 1040 m, iar la jocul cu FCSB a fost peste 1350 m și un volum total de metri de peste 110000, apoi la meciurile cu Botoșani și Craiova a scăzut viteza maximă la media de 800 m??!!, sunt date care există și se pot consulta având destule informații în acest sens, nu mai suntem la stadiul să apreciem procente decât făcând o analiză minuțioasă și științifică a tuturor datelor existente.” a mai adăguat fostul secund al lui Edi Iordănescu.
”Echipa Gaz Metan a intrat în playoff și foarte rar se accidentau jucătorii sau chiar deloc, deoarece lucram foarte mult pe prevenție și de asemenea cu o atenție deosebită pe concentrarea încărcării. Acum, observam că sunt foarte mulți jucători accidentați cu leziuni musculare și entorse. Consider că nu este normal și profesionist să dăm vina mereu pe alții, mai ales că de la momentul de când noi staff-ul nu ne mai ocupăm de pregătirea echipei au trecut mai bine de 5 săptămâni timp în care se puteau face anumite modificări și aduce echipă la un procent de 100%, sau poate și asta se va întâmpla după încă 5 săptămâni!!!. După 16 luni cu echipa noi am făcut o performanță unică și atins multe borne de performanță în premieră cu Gaz Metan: cea mai lungă serie de victorii consecutive şi cel mai mare număr de jocuri consecutive fără înfrângere, am pierdut un meci acasă într-un an competițional și nu e fair-play să vorbim după 5 săptămâni de echipă nepregătită fizic și reconstrucție!!? Reconstrucția s-a făcut din vara lui 2019 când au fost aduși 15 jucători și acum într-o lună s-a “reușit” deja distrugerea echipei.” a scris pe Facebook Stelescu Ioan, fostul secund lui Iordănescu.
”Motivul despărțirii lui Edi și implicit a staff-ului este deja foarte bine cunoscut, nemaifiind de acord cu politică care urma să se implementeze în interiorul clubului, renunțându-se la jucătorii cu care am muncit peste un an şi jumătate, ca să jucăm în playoff cu copiii!!. Nu este normal chiar dacă noi mereu am stimulat promovarea acestora, inclusiv pe cei 3 debutanți noi i-am luat în cantonamente și le-am dat minute în jocurile de pregătire, dar considerăm că trebuia să respectăm competiția și să păstrăm jucătorii.” a adăugat pe final, fostul secund a lui Iordănescu, Stelescu Ioan.