Elevii din cadrul Liceului Teoretic Axente Sever Mediaş au desfăşurat mai multe acţiuni umanitare în prima săptămână a lunii decembrie.

Astfel, în ziua de 6 decembrie elevii claselor a X-a Științele Naturii intensiv Engleză și a XI-a Științe Sociale s-au deplasat la Centrul pentru îngrijire a persoanelor vârstnice din municipiul nostru. Acest Centru este administrat de Direcția de Asistență Socială Mediaș și de Asociația Sfântul Mihail Mărturisitorul.

Axentiștii au strâns sume de bani cu care au realizat pungi de cadouri și le-au oferit persoanelor vârstnice de la Centrul pentru îngrijire a persoanelor vârstnice situat pe strada Academician Ioan Moraru. Liceenii au fost însoţiţi de domnii profesori Claudiu Șimon, Alina Hațegan și de directoarea unității noastre de învăţământ Ana-Maria Agârbiceanu.

Liceenii au rămas profund impresionați de căldura cu care au fost primiți și au simțit din plin bucuria de a dărui pentru a aduce un zâmbet pe chipurile persoanelor vârstnice. De asemenea elevii au intrat în atmosfera Crăciunului și au cântat colinde persoanelor aflate în Centru.

Tot în prima săptămână a lunii decembrie axentiștii au confecţionat peste 200 de pachete în cadrul campaniei Shoebox. La finalul săptămânii elevii claselor a XI-a (Filologie, Științele Naturii, Științele Naturii intensiv Engleză, Științe Sociale și Instructor Sportiv), respectiv a XII-a Filologie s-au deplasat în comună Axente Sever, la școala gimnazială din Axente Sever și la centrul de plasament din Agîrbiciu, unde au oferit aceste pachete elevilor cu o situație materială precară. Axentiștii au fost însoţiţi de doamnele profesoare Lenuța Moldovan, Ioana Bonțida și Diana Streza, alături și de directoarea liceului nostru Ana-Maria Agârbiceanu.

Publică un comentariu

Comentariu