Ora de Mediaș
Știri în direct

FOTO Cort pentru triaj epidemiologic montat la Spitalul Municipal Mediaș

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru”  al județului Sibiu a amenajat în proximitatea UPU Sibiu, Spitalului Municipal Mediaș, Spitalului din Cisnădie, Spitalului de Pneumoftiziologie, Spitalului de Psihiatrie, Spitalului Militar și la secția de Boli Infecțioase Sibiu, câte un cort destinat triajului epidemiologic.

Se evită așadar, pe cât se poate, expunerea pacienților și a personalului medical la riscuri suplimentare și se poate evita astfel supraaglomerarea spitalelor.

Vă reamintim că specialiștii din cadrul instituțiilor cu atribuții în gestionarea epidemiilor monitorizează 24 din 24 de ore situația la nivel județean. De asemenea, în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sunt operaționalizate două numere de telefon la care cetățenii județului Sibiu pot obține informații referitoare la modul de comportare în vederea prevenirii răspândirii virusului: 0269-211254 și 0269-216103.

Totodată, în acestă perioadă, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu, cu valabilitate din data de 23 martie, ora 02.00, până în data de 25 martie ora 10.00 pentru următoarele  localități din județului Sibiu : Sibiu, Tilișca, Jina, Gura Râului, Turnu Roșu, Cârțișoară, Arpașu de Jos, Porumbacu de Jos și Poiana Sibiului.

„În cadrul cortului se derulează activitate de pre-triaj al pacienților, din punct de vedere epidemiologic și clinic, pentru a fi identificați pacienții cu afecțiuni respiratorii. În funcție de rezultatul activității de pre-triaj se va stabili ulterior managementul fiecărui caz în parte. Activitatea de pre-triaj este o măsură de siguranță/prevenție necesară atât pacienților cât și personalului medical, în vederea evitării expunerii acestora la riscuri suplimentare. Deosebit de importat este ca populația să înțeleagă că testele pentru depistarea infecției cu COVID-19 nu se fac la cerere și reprezintă o decizie exclusiv medicală”, explică Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet