Miercuri 3 aprilie Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș a găzduit o activitate care a imbinat deopotrivă matematica și limba franceză.

Este vorba despre proiectul ”Matematicieni francezi celebri – repere curriculare liceale”, organizat de Liceul Teoretic Axente Sever.

Inițiatoarea acestui proiect, doamna profesoară Mirela Maior, a pornit de la premisa că matematica poate fi mult mai interesantă și mai atractivă in momentul in care sunt cunoscute biografii, acțiuni și cariere ale unor matematicieni celebri intre care Pascal, Viete, L’Hopital sau Poincaré.

Matematicienii francezi şi reperele biografice ale acestora au fost aduse la viață de elevii claselor a X-a Științele Naturii intensiv Engleză și a XI-a Matematică Informatică. Aceștia au realizat și susținut prezentări atractive powerpoint, pe grupe, dedicate matematicienilor francezi din Evul Mediu și până in secolul al XX-lea.

Publicul țintă a fost reprezentat de elevi ai școlilor gimnaziale ”Mihai Eminescu” și ”Cireșarii”. Viitorii liceeni au luat contact cu matematicienii care sunt studiați in programa școlară a claselor IX-XII și au urmărit cu atenție prezentările realizate de elevii axentiști.

Astfel, pentru elevii școlilor gimnaziale a fost dată la o parte cortina vieții și deciziilor existențiale luate de matematicienii francezi studiați in programa liceală de matematică.

Doamna profesoară Mirela Maior a considerat că proiectul și-a atins scopul, acela de a scoate matematica din sfera unor formule și nuanțe abstracte și de a o apropia tot mai puternic de elevii din invățământul preuniversitar.

Proiectul ”Matematicieni francezi celebri – repere curriculare liceale” s-a bucurat de participarea elevilor Alexandru Bacilă, Darius Babotan, Flavius Bulucz, Alexia Muntean, Ana Maria Pițigoi, Teodora Săbăduș și Sebastian Șerban din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză, respectiv de elevii Iulian Curcean, Denisa Stoica, Emma Fodor, Vasile Datcu, Alex Rus, Cristian Cîndea, Denis Roman și Dănuț Popa din clasa a XI-a Matematică Informatică

Publică un comentariu

Comentariu