Ora de Mediaș
Știri în direct

FOTO Medieșeanca strecurată în lumea bărbaților – Roxana este polițistă și arbitru la meciurile de fotbal

La doar 23 de ani, medieșeanca Roxana Recorean este polițistă la Ordine Publică Sibiu și, în timpul liber, arbitrează meciuri de fotbal. Este conștientă că se află într-o lume a bărbaților, însă asta nu o împiedică să facă ce își dorește.

„Pe terenul de fotbal și în stradă trebuie să știi să te impui! Cum? Adaptându-te la omul din fața ta!”
Roxana crede cu tărie că poate reuși atât pe terenul de fotbal, cât și în stradă, doar dacă se impune și se adaptează la omul pe care îl are în față. Tocmai de aceea, cea mai la îndemână armă pe care o are nu este nici pistolul, și nici fluierul, ci cuvântul. „Până la cartonașe sau acțiuni în forță, trebuie să știi cum să vorbești cu omul”, spune Roxana.

Femeie polițist, arbitru în timpul liber
Roxana a participat la mai multe turnee de fotbal feminin în străinătate și, desi nu a jucat fotbal, a practicat o bucată de vreme atletism. La un moment dat, aceasta a declarat că e dificil pentru o femeie să se strecoare în lumea bărbaților. „E greu pentru o femeie în lumea bărbaților. În meseria asta, feminitatea și sensibilitatea nu prea te ajută, trebuie să fii tare ca să le ții piept jucătorilor, antrenorilor și spectatorilor care comentează în tribune”, s-a confesat arbitrul, într-un interviu acordat revistei Vice.

Foto – sportsb.ro

Întrebată dacă este respectată pe teren de fotbaliști, Roxana a răspuns că „în unele momente, da! În altele, îmi spun că nu e locul meu acolo… Contează doar să fii echilibrat și să îți vezi de treabă. Asta e valabil și pe terenul de fotbal și în stradă”.

Roxana este originară din Mediaș, are 23 de ani și este, de profesie, polițist. În timpul liber poate fi văzută arbitrând meciurile de fotbal pentru Liga a III-a.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet