Mii de medieșeni au fost prezenți centrul orașului pe parcursul zilei de sâmbătă la gala de deschidere a manifestărilor a marcat împlinirea a 750 de ani de la prima astestare documentară a municipiului Mediaș.

Startul manifestărilor a avut loc sâmbătă dimineață în Sala ”Daniel Thellmann” a Primăriei Mediaș cu un simpozion național dedicat sărbătoririi a celor 750 de ani de la atestarea documentară.Invitații simpozionului au fost dr. Mihai Chiriac, dr. Răzvan Mihai Neagu, dr. Constatin Ittu, prof. Helmuth Julius Knall, dr. Alexandru Hudițeanu, dr. Gudrun- Liane Ittu, dr. Dionisie Marian Turcu și drd. Dionisie Vladimir Turcu, dr. Nicolae Teșculă, dr. Alexandru Bucur, dr. Vasile Mărculeț, ing. Liviu Pintican Juga, Mircea Hodârnău, dr. Viorel Ștefu, profesorul Angela Păucean, istoricul Dan Ramf și profesorul Ion Mihai Ionescu, care au susținut comunicări despre istoria municipiului Mediaș.

“Orașul nostru aniversează 750 ani de la prima sa atestare documentară. Pentru mine este o onoare să fiu primar în această perioadă. Vă asigur că voi face tot ce ține de mine pentru a transforma Mediașul într-un oraș cât mai atractiv, un oraș performant, un oraș în care copiii noștri să se întoarcă cu drag acasă. La mulți ani Mediaș! La mulți ani medieșeni!”, a fost mesajul primarului Gheorghe Roman.

“Cel mai important capital al Mediașului sunt însă oamenii a căror muncă și seriozitate face ca trecutul, prezentul și viitorul orașului să se îngemăneze armonios. Ei sunt cei care fac ca Mediașul să fie un loc bun pentru investiții, pentru turism și pentru locuire. Felicit locuitori acestui oraș pentru realizările lor și vă invit să-i redescoperim la ei acasă în acest an aniversar”, a fost mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean

Muzeul Municipal din oraș a găzduit în cursul zilei de sâmbătă o expoziție de cartografie, unde vizitatorii au putut vedea elemente ale evoluției urbanistice a orașului nostru. Acestă expoziție a fost realizată în colaborare cu Arhiva Primăriei Mediaș și Asociația Lacului Natal din Mediaș. La Casa Schuller, medieșenii au fost invitați să afle misterele undei legende locale, expuse publicului interesat în cadrul expoziției ”Renaștera unui legende – Caspari Mediaș”.

Mii de persoane au indrăgit parada costumelor medievale și a porturilor populare românesci, maghiare, săsești și ale romilor, creând o atmosferă plăcută publicului larg, care i-a dus pe toți cei prezenți înapoi în timp dincolo de zidurile, legendele și simbolurile orașului Mediaș.

Spectacolul serii a continuat în Piața Corneliu Coposu cu un concert extraodinar, avându-i invitații special pe medieșeanca Cosmina Fulea, Delia care și-a încatat fanii cu hit-urile sale, iar Directia 5 & Alina au încheiat seara cu un superb concert.

Publică un comentariu

Comentariu