Ora de Mediaș
Știri în direct

FOTO – Momente emoționante la un evenimente dedicat Centenarului Marii Uniri, la Copșa Mică

0

Persoane din cadrul oficialităților locale și județene au dezvelit o placă care a fost amplasată pe clădirea gării din Copșa Mică.

Această placă aminteşte de popasul făcut la Copșa Mică, în ziua de 30 mai 1920, de către Regele Ferdinand I și Regina Maria.

Această zi pentru dezvelirea plăcii nu a fost aleasă întâmplător. Regii României au fost încoronați în ziua de 15 octombrie 1922 la Alba Iulia. Această lucrare a fost realizată de către sibianul Ioan Cândea. După dezvelirea plăcii, au fost depuse coroane și flori la statuia Majestății Sale Mihai I al României.

În curtea Liceului Tehnologic” Nicolae Teclu” din Copșa Mică, oficialii prezenți au plantat 10 stejari, care simbolizează 10 provincii istorice românești. Înaintea plantării celor zece strejari au fost interpretate câteva cântece patriotice de către Corul Bisericii Ortodoxe din Axente Sever.

La acest eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri au prezenți prefectul Adela Muntean, subprefectul Horațiu Marin, deputații Nicolae Neagu și Constantin Șovăială, reprezentanți ai Primăriei orașului Ștefan Vodă din Republica Moldovă și Corul Bisericii Ortodoxe din Axente Sever.

La final, cei prezenți au avut parte de un seminar cu tema” Importanța orașului Copșa Mică în noua României Mare”, prezentat de către istoricul Răzvan Pop, viceprimar al municipiului Sibiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata