Ora de Mediaș
Știri în direct

FOTO Podul de la Târnăvioara, tot mai aproape de finalizare

Construcția unui nod pod peste râul Târnava Mare, un aprins subiect de campanii electorale în anii anteriori, se încheie în această vară.

De la prima proiectare şi până în prezent au curs multe râuri de cerneală și s-au consumat multe topuri de hârtie, pentru a obține finanțarea și execuția unui proiect de însemnătate deosebită pentru comunitatea din Târnăvioara și implicit Copșa Mică.

Început în anul 2005 cu o finanțare ratată, (banii au fost acordați în luna noiembrie cu termen de finalizare decembrie 2005, adică imposibil), a fost continuat apoi în anul 2015 de către Consiliul Județean Sibiu (condus în acea vreme de dl Cindrea Ioan), care a realizat proiectul tehnic pentru construcția podului cu societatea SC Pod-Proiect SRL Iași.

Din cauza faptului că nu s-a găsit finanțare la momentul respectiv s-a renunțat la execuția podului. În acea perioadă pentru execuția proiectului chiar s-a trecut podul în administrarea Consiliului Județean ca apoi după abandonarea lui, din cauza problemelor de finanțare, să fie trecut din nou în administrarea orașului.

În anul 2017, s-au reluat demersurile pentru construcția noului pod, s-a realizat din nou studiul de fezabilitate cu firma SC Drumex SRL Cluj Napoca, studiu în baza căruia s-a obținut finanțarea de aproximativ 2.000.000 €. Ulterior în anul 2019 s-a licitat lucrarea iar SC Strabag SRL a câștigat contractul de proiectare și execuție, cu termen de finalizare de aproximativ 9 luni.

”Lucrările s-au încadrat în timpul alocat și chiar au fost devansate cu aproape o lună, astfel încât recepția noului pod peste râul Târnava Mare se poate realiza chiar în luna septembrie a acestui an. De la vis la realitate, de pe planșa de proiectare pe malurile râului, azi podul devine o certitudine, o victorie grea a orașului pentru un bun necesar, pentru un plus de confort și siguranță adăugat unei comunități care, deșii aparține de oraș, era despărțită de un pod de lemn, vechi, aflat la apusul existenței sale fizice.

Mai sunt doar câteva săptămâni până când cele două comunități ale aceluiași oraș își vor da mâna peste un pod trainic, încă nu știm cum vom marca acest eveniment din cauza restricțiilor generate de pandemia Covid-19 dar, cu siguranță aceasta este o mare realizare pentru oraș și pentru comunitatea din Târnăvioara.” transmit reprezentanții Primăriei Copșa Mică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet