În toamna anului trecut un grup de axentiști entuziaști, pasionați de robotică, au pus bazele echipei LTASrob. La inceputul lunii ianuarie 2023, robotul LTAS, denumit cu duioșie Goguțu, a făcut primii pași in lumea roboticii.

După două demo-uri desfășurate la Blaj și la Sibiu, LTASrob a participat la faza regională BRD First Tech Challenge unde a obținut premiul Judge Award. Ulterior, la inceputul lunii martie, LTASrob a participat la București la faza națională a BRD First Tech Challenge România, unde s-au reunit cele mai bine cotate 80 de echipe de robotică reprezentând 72 de licee.

Toate aceste evenimente, competiții, meciuri demonstrative, experiențe in domeniul roboticii au fost retrăite joi 16 martie de componenții echipei LTASrob, in prezența profesorilor Liceului Teoretic Axente Sever. Sala de activități a LTASrob și-a deschis porțile cadrelor didactice, astfel incât aceștia să-i cunoască altfel decât la orele de cursuri.

Membrii echipei de robotică l-au prezentat pe robotul Goguțu și au rememorat activitățile desfășurate in cele câteva luni de existență sub indrumarea doamnelor profesoare Loredana Voicea și Gabriela Florea. Din echipa de robotică fac parte Tudor Bîrsan, Cristian Rău și Cristian Roman din clasa a IX-a Matematică Informatică, Emanuel Bumbuță și Sergiu Medeșan din clasa a X-a Matematică Informatică, Sara Aldescu și Mădălina Maier din clasa a XI-a Matematică Informatică, precum și Oana Benescu din clasa a XI-a Filologie intensiv Engleză.

LTASrob este cea mai tânără echipă de robotică din municipiul Mediaș și colaborează excelent cu echipele de robotică ale Colegiului SNG și ale Liceului Roth-Oberth.

”Suntem convinși, la fel ca și componenții echipei LTASrob, că echipa liceului nostru va acumula tot mai multă experiență competițională și va avea un cuvânt greu de spus in acest domeniu dificil dar aducător de satisfacții care este robotica. Au de partea lor entuziasmul, ingeniozitatea, capacitatea de a face față oricăror provocări și nu in ultimul rând schimburile de experiență cu echipele din municipiul Mediaș și cu cele care au participat la BRD First Tech Challenge, organizat de Asociația Nație prin Educație.” au transmis reprezentanții liceului medieșean.

Publică un comentariu

Comentariu