WhatsApp a lansat o nouă funcție, însă doar pentru iPhone. Aplicația poate acum să extragă textul conținut într-o imagine partajată în chat. Noutatea vine doar pentru utilizatorii iOS și nu va ajunge și pe Android.

Unii utilizatori de WhatsApp cu iPhone au primit deja noua funcție odată cu actualizarea la versiunea 23.5.75, iar alții cu versiunea 23.5.77, scrie Mediafax.

WhatsApp tocmai a introdus o nouă funcție, respectiv posibilitatea de a extrage automat textul dintr-o imagine partajată pe chat.

Noua funcție este extrem de simplă, atât timp cât imaginea conține un text clar și vizibil. Atunci când utilizatorul primește pe WhatsApp o imagine cu aceste caracteristici, poate extrage textul în mod automat prin simpla apăsare pe imagine pentru a o deschide pe tot ecranul și apoi folosind selectorul pentru a alege dacă dorește să selecteze tot textul sau doar o parte din el.

După ce textul din imagine a fost selectat, utilizatorul are la dispoziție mai multe opțiuni: Copy, Select All, Search și Translate.

Această noutate este doar pentru utilizatorii iOS, adică iPhone, și nu va ajunge și pe Android.

Motivul este simplu: extragerea textului din imagini nu este o funcție a WhatsApp, ci doar o implementare a unui pachet de cod precompilat al sistemului de operare iOS 16 de la Apple.

Totuși, nu este exclus ca o funcție similară să ajungă și pe telefoanele Android, întrucât Google are deja o alternativă la fel de eficientă, și anume Google Lens.

Publică un comentariu

Comentariu