FOTO arhivă

Un bărbat din Sibiu a fost condamnat la închisoare după ce a încercat să mituiască un agent de la circulație după ce a fost prins băut la volan. Șoferul avea o alcoolemie de aproape unu la mie.

”La data de 13.03.2023., Tribunalul Sibiu a admis acordul de recunoaştere şi a dispus condamnarea unei persoane la pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

De asemenea, a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce autovehiculele pe o durată de 1 an şi 6 luni şi a fost menţinută măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 2.100 de lei oferită cu titlu de mită.

În fapt, în data de 03.01.2023, inculpatul a fost oprit în trafic şi testat cu aparatul etilotest de către organele de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu – Secţia 1 Poliţie Urbană, rezultând 0.97 mg /l alcool pur în aerul expirat.

Urmare a acestui rezultat şi pentru ca agenţii de poliţie să efectueze cercetările penale într-o manieră în care să nu îi fie antrenată răspunderea penală pentru săvârşirea infracţiunii rutiere şi astfel să îşi încalce atribuţiile de serviciu, inculpatul a promis acestora suma de 5.000 de lei.

Organele de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu – Secţia 1 Poliţie Urbană au sesizat imediat fapta de corupţie lucrătorilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, care, sub îndrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au procedat la constatarea în flagrant a săvârşirii infracţiunii de dare de mită, inculpatul fiind surprins oferind cu titlu de mită suma de 2.100 de lei.

Prin ordonanţa din data de 03.01.2023 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a persoanei în cauză, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar faţă de acesta.” se arată într-un comunicat emis de Tribunalul Sibiu, relatează Agerpres.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu.

Publică un comentariu

Comentariu