FOTO Arhivă

Majoritatea elevilor din municipiul Mediaș sunt mulțumiți pentru că au revenit la școală fizic.

Noul an școlar a început pe 14 septembrie, iar purtării măștii timp de 5 – 6 ore este principala nemulțumire a elevilor, dar și a dascălilor.

Până în prezent, o singură clasă a suspendat cursurile din cauza cazurilor de coronavirus. Totodată, în municipiul Mediaș numărul cazurilor de Covid-19 este mic, față de alte localității din țară.

CITEȘTE ȘI – O școala din Mediaș suspendă cursurile din cauza cazurilor de COVID

”Elevii au fost mulțumiți de derularea activității conform scenariului verde iar orele s-au desfășurat normal, după programul modular stabilit. Atat elevii cat si profesorii ne-au semnalat dificultatea purtării măștii timp de 5-6 ore.” transmite Custelcean Corina, directoarea Colegiului ”Școala Națională de Gaz” Mediaș.

La Liceul Teoretic Axente Sever anul școlar a inceput in condiții optime, noutățile față de anii anteriori fiind legate de prezența măștilor și de respectarea distanțării fizice intre elevi pentru siguranța acestora.

Elevii primesc in fiecare dimineață măști la intrarea in instituție și li se măsoară temperatura, iar până in prezent nu au fost cazuri de febră.

”Copiii au ințeles că dezinfectarea frecventă și purtarea măștii sunt necesare pentru protecția lor și a celor din jurul nostru. Prima săptămână a fost pentru elevi mai degrabă una de reacomodare cu trezirea mai devreme după perioada de vacanță. Faptul că am redus durata orelor la 45 de minute și a pauzei dintre ore la 5 minute are și un efect pozitiv, in sensul că liceenii noștri petrec ceva mai puțin timp in sălile de clasă. In condițiile in care in zona de nord a județului nu au existat cazuri numeroase de covid din luna martie și până in prezent, suntem optimiști că prin respectarea măsurilor de igienă și prin distanțarea fizică vom putea să ne desfășurăm cursurile in scenariul verde pe tot parcursul anului școlar 2020 – 2021” a declarat profesorul Schiau Constantin, de la Liceul Axente Sever Mediaș.

Publică un comentariu

Comentariu