Trei gospodării din comuna Bârghiș au fost afectate de incendiu din cauza unui aparat lăsat sub tensiune într-o anexă gospodărească.

„În această după-amiază, pompierii Stației Agnita au fost alertați prin numărul unic de urgență 112, despre izbucnirea unui incendiu în comuna Bârghiș.

Spre locul indicat au pornit de urgență trei autospeciale de stingere, 1 autospecială SMURD și 18 salvatori militari precum și membrii SVSU Bârghiș.

La sosirea forțelor incendiul se manifesta generalizat la mai multe anexe gospodărești dintre care și două șuri ale vecinilor situați de o parte și de alta a gospodăriei afectate.

De asemenea, incendiul cuprinsese și o parte din acoperișul casei de locuit.
Din informațiile primite de la fața locului, proprietarii dormeau iar vecinii au observat târziu incendiul.” transmite ISU Sibiu.

Mai multe ore, salvatorii au intervenit pentru limitarea și lichidarea incendiului precum și pentru înlăturarea eventualelor focare rămase.

Intervenția promptă a forțelor a condus la salvarea vieții animalelor aflate în anexa gospodăriei afectate și anume au fost salvați 4 porci, peste 20 de găini și 1 câine.

Pagubele au fost însemnate și s-au înregistrat după cum urmează:

În gospodăria de unde a pornit incendiul au ars:

  • anexele pe o suprafață de cca 100 mp, aparate electrice și materiale plastice si lemnoase depozitate:
  • acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 50 mp.
  • 5000 kg de furaje.

In gospodăria învecinată de o parte a ars partea laterală a șurii și materiale plastice si lemnoase depozitate in interior.

O femeie (vecina) de cca 50 de ani a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale fiind transportată ulterior la CPU Agnita.

In gospodăria învecinată de cealaltă parte a ars partea laterală a șurii pe aproximativ 50 mp.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric produs de un aparat lăsat sub tensiune.

Publică un comentariu

Comentariu