Duminică, traficul rutier a fost restricționat din cauza Turului Ciclist al Sibiului.

Peste 100 de sportivii au pedalat prin municipiul Mediaș, la ultima etapă a Turului Ciclist al Sibiului. Medieșenii au avut ocazia să vadă ciclștii care au parcrus traseul Șoseaua Sibiului – strada Hermann Oberth – strada Cloșca – strada Horea – strada Aurel Vlaicu și ieșirea spre Brateiu.

Ediția 2019 a Turului Ciclist al Sibiului (TCS), a noua din istoria competiției, a debutat miercuri, 3 iulie, de la ora 18:00, în Piața Mare din Sibiu. La startul cursei, care este inclusă în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale la categoria 2.1, se vor afla 20 de echipe, dintre care două procontinentale, două naționale și 16 continentale.

Etapa 1. Prima etapă din TCS 2019 va fi și cea mai lungă. După aproape 192 de kilometri, lupta pentru victorie se va da pe… Bulevardul Victoriei și este așteptată o bătălie a sprinterilor. Chiar dacă pe traseu există patru cățărări de categorie C, ultima ascensiune a zilei este programată cu 73 de kilometri înaintea finalului. Linia dreaptă de la sosire măsoară aproximativ 900 de metri, ceea ce va face lupta pentru victorie și mai spectaculoasă.

Etapa 2. A doua etapă TCS 2019 începe la fel de abrupt precum se va încheia. După nici doi kilometri de la start, caravana va începe prima ascensiune a zilei, de categoria C, de la Dealul Dăii. La kilometrul 61, cățărarea de la Vard, tot de categoria C va prefața ascensiunea de la Bâlea Lac, care va avea o lungime de 23,6 kilometri, 1.444 de metri diferență de nivel și o pantă medie de 6,12%. Etapa a doua poate oferi primele indicii asupra învingătorului TCS 2019, mai ales că de patru ori în istoria competiției câștigătorul de la Bâlea Lac a îmbrăcat tricoul galben la final.

Etapa 3. Cu cinci cățărări, una de categoria A, și câte două de categoriile B și C, penultima etapă a TCS 2019, cu finalul de la Păltiniș, va stabili cel mai probabil ierarhia finală în partea sa superioară. De cinci ori în istoria cursei câștigătorul de la Păltiniș s-a impus la final, iar cățărarea finală, în lungime de 14,6 kilometri, oferă o pantă maximă de 11%. Până acolo însă, cicliștii vor mai avea de parcurs alți 23 de kilometri de cățărare, cu pante ce depășesc 8%.

Etapa 4. Ultima zi a TCS 2019 pare a fi rezervată sprinterilor. Chiar dacă rutierii vor avea de trecut peste patru cățărări de categoria C, cu pante destul de dure, ultima mare dificultate a traseului este plasată la aproximativ 48 de kilometri de sosire. Finalul din Piața Mare se anunță unul spectaculos mai ales că lupta pentru victorie se va da pe piatră cubică.

Publică un comentariu

Comentariu