Peste 600 de oameni protestează, vineri seara, pe străzile din Sibiu față de intenția ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a emite o ordonanță de urgență de repunere în termen a celor condamnați de complete de 5 judecători nelegal constituite. La protest este și liderul USR, Dan Barna.

Protestatarii s-au adunat, vineri seara, în Piața Mare din Sibiu și, în jurul orei 19.00 au plecat în marș pe străzile Sibiului.

Aceștia au steaguri tricolore, vuvuzele și pancarte pe care au scris „Ne e rușine cu Guvernul Dăncilă”, „Noi nu suntem o națiune de hoți”, „Să vă fie frică, Ardealul se ridică”.

În drumul lor, protestatarii s-au oprit în fața sediului unde funcționează Judecătoria, Tribunalul și Parchetele din Sibiu și au scandat „Cinste lor, magistraților”, „Justiție, nu corupție”, „Nu cedați, magistrați”.

De asemenea, oamenii au scandat „Hai români, hai cu toți, să scăpăm țara de hoți”, „PSD, ciuma roșie” sau „Dragnea, nu uita, România nu te vrea”.

La protest participă și președintele USR, Dan Barna, precum și unul dintre candidații USR la alegerile europarlamentare, sibianul Nicu Ștefănuță.

Oamenii spun că au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva Guvernului și a intenției ministrului Tudorel Toader de a emite o ordonanță de urgență care ar permite repunerea în termen a celor condamnați de complete de 5 judecători nelegal constituite.

Publică un comentariu

Comentariu