Tragerea la sorți a optimilor de finală din Cupa României, ediția 2021-2022, a avut loc marți, la sediul Federației Române de Fotbal. În conformitate cu prevederile art.30.5 din Regulamentul de Organizare (ROAF), la faza optimilor participă toate echipele calificate din faza şaisprezecimilor.

Cele mai interesante confruntări ale optimilor le vor avea drept combatante pe Politehnica Timişoara și FC Rapid 1923, dar și pe ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu U Craiova 1948 SA.
Cele mai dezechilibrate meciuri par a fi cele ale echipelor din liga a 3-a: CS Minaur Baia Mare, care întâlnește Universitatea Craiova și ACSO Filiaşi, care primește vizita celor de la AFC Hermannstadt.

O altă întâlnire interesantă poate fi și cea dintre ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și U Craiova 1948 SA.

În urma tragerii la sorți vor avea loc următoarele meciuri:

AFC Dunărea 2005 Călăraşi – AS FC Buzău

Politehnica Timişoara – FC Rapid 1923

ACSO Filiaşi – AFC Hermannstadt

SC FC Voluntari SA – FC FCSB SA

ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – U Craiova 1948 SA

CS Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova

ACS Campionii Fotbal Club Argeş – SC Dinamo 1948 SA

AFC Chindia Târgovişte – CS Gaz Metan Mediaş

Jocurile din cadrul şaisprezecimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 27 octombrie cu începere de la ora 15:30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Din sezonul 2020-2021 al fazei naţionale a Cupei României, au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regula de vârstă şi regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020. Astfel, în partidele în care se întâlnesc formații de Liga 2 cu formații de Liga 3, în ceea ce privește regulile de vârstă ale tinerilor jucători, se vor aplica reglementările de la Liga 3.

Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că începând cu acestea, cluburile vor tine o nouă evidență a (avertismentelor) cartonașelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.

În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi şi 8-imi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală.

În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.

Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, „Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitie la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

Publică un comentariu

Comentariu