La începutul săptămânii trecute, la dezbaterea publică a bugetului local pentru anul 2019 a fost prezent și fostul viceprimar al municipiului Mediaș, George Petrescu.

George Petrescu a postat pe blogul său personal câteva concluzii după dezbaterea publică.

”Dincolo de problemele discutate, am constatat ca domnul primar și-a făcut o obișnuința din a dezinforma oamenii și a se prezenta în fata cetatenilor ca un ,,salvator al cetatii”.” scrie George Petrescu.

George Petrescu a fost viceprimar în mandatul 2012/2016 și consilier local între 2009 și 2012 și a candidat din partea ALDE pentru funcția de primar al municipiului Mediaș în vara lui 2016, când a obținut puțin peste 500 de voturi.

Petrescu este dezamăgit de acuala conducere a municipalității care, în opinia sa, este incapabilă să continue proiectele bune demarate înainte de 2016. Petrescu și-a anunțat candidatura din partea ALDE pentru alegerile locale din 2020.

”Gratuitatile pentru transportul pensionarilor sunt aprobate și date de către Consiliul Local încă de pe vremea Primarului Thellmann, iar gratuitatile pentru transportul elevilor sunt imperativ impuse de legea invatamantului. Cetatenii municipiului trebuie se știe ca măsurile de sprijin, precum transportul gratuit, premierea varstnicilor care implinesc 80 de ani, a cuplurilor care implinesc 50 de ani de căsătorie, a pensionarilor cu pensii foarte mici, nu sunt acte de caritate a primarului, ci sunt drepturi ale acestora stabilite și aprobate prin hotarari ale Consililui Local.” a menționat George Petrescu pe blogul său.

”Cu o seninatate dezarmanta ne anunța ca investitiile din 2019 sunt cele mai mari investitii pe care le-a făcut Mediasul, din bugetul local, de la Revolutie încoace, în conditiile în care, tot în cadrul dezbaterii, ne spune ca procentul alocat acestora este de 16,33%, cel mai mic procent, cel puțin din ultimii 10 ani. M-am uitat pe bugetele din urma și am văzut, spre exemplu, ca în 2015 pentru investitii s-au alocat aproximativ 35 de milioane lei, aproape dublu fata de cei 19 milioane lei alocati în 2019.” a scris Petrescu

 

Publică un comentariu

Comentariu