Ora de Mediaș
Știri în direct

Reclamațiile sibienilor la OPC împotriva service-urilor auto – care sunt nemulțumirile

Atunci când mergi cu mașina la service te aștepți ca reparațiile făcute să rezolve problemele și nu să creeze altele noi. Sau că piesele stricate să fie înlocuite cu unele noi, așa cum ți se spune, nu cu unele second-hand. Câțiva șoferi din județul Sibiu însă nu au avut parte de serviciile la care s-au așteptat, așa că au reclamat service-urile auto la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor. 

În ultimele luni la OPC Sibiu s-au primit 12 sesizări împotriva service-urilor auto. Atunci când un client își lasă mașina la service între cele două părți se hotărăște asupra condițiilor în care autoturismul rămâne acolo, asupra lucrărilor ce trebuie făcute. Mulți sibieni au reclamat faptul că mecanicii nu au respectate aceste înțelegeri.

Alții nu au scăpat de ceea ce s-au temut: piesele stricate li s-au înlocuit cu unele second-hand, deși li s-a spus că vor fi noi, și au fost taxați pentru unele nefolosite.

după ce reparațiile sunt făcute, proprietarul autoturismului primește o garanție pentru ceea ce s-a efectuat. Câteva sesizări depuse la OPC au avut ca obiect nerecunoașterea garanției pentru reparații.

Alți sibieni au fost nemulțumiți de cum mașina lor a fost manipulată în timpul reparației.

Toate plângerile au fost soluționate amiabil, în favoarea consumatorilor. Inspectorii OPC au dat și o amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata