Conform studiului Modern Gentleman, 26% din populația planetei noastre, cel puțin o dată în viață, au jucat la cazinou online. Acest indicator ne dă de înțeles cât de dezvoltată este industria de jocuri de noroc – tot mai mulți operatori de cazinouri apar pe piața mondială, inclusiv și în România. În acest context, pentru cazinouri apare provocarea – cum să atragă mai mulți jucători și cum să fie competitiv?

Cazinourile nu aplică instrumente supranaturale în acest sens – pentru a atrage mai mulți jucători și pentru a crește experiența acestora, cazinourile, exact ca și companiile din altă oarecare industrie, aplică instrumente de marketing. În acest articol descriem cele mai puternice strategii și instrumente de marketing, care au contribuit la obținerea unei experiențe de joc inedite la cazinouri online.

Pachete de bun venit

Pachetele de bun venit au devenit populare exact atunci, când a început să se dezvolte industria de jocuri de noroc online. De ce bonusurile de bun venit au reușit să îmbunătățească experiența de joc? Răspunsul este simplu, asemenea bonusuri oferă jucătorilor posibilitatea să-și dubleze, de regulă, bankroll-ul. Astfel, cazinoul oferă jucătorilor mai mult curaj să înceapă jocul, fără a miza mai mulți bani. La Vulkan Vegas, de exemplu, jucătorii beneficiază de o ofertă de bun venit generoasă, pe care o poți vedea accesând cazinoul.

Pe lângă bonusurile de bun venit, marketerii utilizează și bonusurile fără depunere. Bonusurile fără depunere se întâlnesc mult mai rar decât bonusurile de bun venit, dar, în același timp, sunt mult mai convenabile. În cazul bonusurilor fără depunere jucătorii nu trebuie să facă depuneri de fonduri proprii – aceștia pot începe jocul din contul cazinoului, pe când câștigurile, oricum, vor fi cât se poate de reale.

Posibilitatea de a juca sloturi demo

La un anumit moment marketerii din domeniul jocurilor de noroc, în urma cercetării preferințelor și deprinderilor consumatorilor, au ajuns la concluzia că mulți pasionați ar dori să joace sloturi online, doar că se îngrijorează de faptul, că nu se vor descurca cu gameplay-ul. Soluția marketerilor a fost una simplă, dar genială în același timp – implementarea și promovarea posibilității de a juca sloturi demo.

Asemenea jocuri permit jucătorilor să testeze întregul gameplay a slotului, fără a miza și a risca propriile fonduri. În așa fel, jucătorii se acomodează cu sloturile cazinoului, iar atunci când se simt pregătiți, pot începe jocul pe bani reali. Conform rezultatelor cercetărilor ulterioare, numărul de jucători la sloturi demo a crescut considerabil, iar, în consecință, a crescut și numărul de jucători la sloturi online pe bani reali. Acesta este un caz concret, când marketerii au reușit să rezolve o problemă a jucătorilor și să îmbunătățească experiența de joc a acestora.

Implementarea și promovarea conceptului de joc responsabil

Cercetarea comportamentului jucătorilor, dar și a problemelor cu care s-au confruntat aceștia, la fel, a adus marketerii la concluzia că riscul dependenței de jocuri este unul real și progresiv. Astfel, pentru marketeri s-a conturat o sarcină destul de complexă – cea de a reduce riscul de dependență de joc și de a gestiona această problemă în cazul jucătorilor, care, totuși, s-au confruntat cu aceasta.

Drept rezultat al eforturilor, tot mai multe cazinouri au implementat conceptul de joc responsabil și au început să atragă tot mai mulți jucători datorită acestei opțiuni. Chiar și cei mai îngrijorați jucători au ajuns să se distreze jucând jocuri casino deoarece conștientizează că sunt în siguranță – cazinoul are grijă ca jocul să nu se transforme în probleme. Ce presupune acest concept de joc responsabil? În principal, este vorba despre:

  • informarea jucătorilor cu privire la riscul dependenței de joc;
  • setarea limitelor de pariere (în cazul în care jucătorii doresc acest lucru);
  • acordarea suportului necesar persoanelor, care suferă de dependență.

În așa mod, cazinourile au reușit să reducă semnificativ efectele negative a dependenței de jocuri de noroc, dar, totodată, au reușit să atragă mai mulți jucători. Acesta este un caz, în care munca marketerilor și a echipelor de implementare a reușit să îmbunătățească experiența de joc, dar și să crească performanța cazinourilor.

Programe de Marketing Afiliat

Aceste programe presupun contractarea anumitor parteneri de către cazinourile online, cu scopul de a atrage mai mulți jucători. Totodată, asemenea parteneriate creează valoare pentru jucătorii reali – afiliații cazinourilor sunt, de regulă, platforme de recenzii cazinouri. Aceste platforme oferă jucătorilor recenzii obiective, ajutându-i să aleagă cele mai bune cazinouri și cele mai bune oferte.

Astfel, marketerii au reușit să găsească o soluție care nu doar sporește performanța cazinoului, dar ajută jucătorii să ia decizii mai obiective. Astfel, la fel, este vorba despre o soluție, care a reușit să creeze beneficii pentru toate părțile implicate – și pentru jucători, și pentru cazinou.

Gânduri finale

Ideea principală în ceea ce ține de strategiile de marketing în domeniul jocurilor de noroc constă în faptul că o strategie de succes este doar acea strategie, care creează beneficii pentru jucători și îmbunătățește experiența acestora. De altfel, o strategie orientată doar spre creșterea performanței cazinoului, fie va fi una pe termen scurt, fie nu va face decât să reducă din reputația cazinoului.

Publică un comentariu

Comentariu