Ora de Mediaș
Știri în direct

În ce condiții se va acorda somajul tehnic după 15 mai

Roman 300

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a declarat sâmbătă seara că este aproape de o decizie finală în privința șomajului tehnic, prefigurându-se prelungirea acestuia pentru acele sectoare ale economiei în care vor rămâne restricții după data de 15 mai.

Decizia va fi luată după noi discuții cu partenerii sociali ai ministerului și va veni în decurs de o săptămână, scrie Digi24.

Pe de altă parte, Ministerul Muncii lucrează și la un set de măsuri de ajutorare a firmelor care au rezistat crizei și vor să își dezolte activitatea. Violeta Alexandru a spus că și cei care au reușit să își mențină activitatea în parametri acceptabili, care au făcut eforturi și nu au cerut șomaj tehnic și nu au întrerupt activitatea, ar putea beneficia de unele măsuri, „astfel încât și activitatea lor să poată fi apreciată și văzută de guvern”. Ea a spus că lucrează în acest sens cu ministrul economiei. „Împreună cu ceilalți colegi, gândim un pachet de măsuri care să vină inclusiv în sprijinul celor care vor să-și facă o reorientare în activitate sau vor să-și dezvolte activitatea pe baza experienței avute în această criză, oameni care s-au străduit să-și țină activitatea în picioare în pofida greutăților”, a precizat Violeta Alexandru.

Șomaj tehnic prelungit și costuri salariale suportate de stat

În cazul în care o companie afectată de criză nu își poate relua activitatea din 15 mai, statul va acoperi o parte din costul salarial.

„Suntem aproape de a lua o decizie finală, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare,…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet