Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în week-end-ul ce a trecut, unui număr de 147 de solicitări venite pe numărul de urgență 112. Dintre acestea, în 133 de situații a fost necesară acordarea asistenței medicale de urgență de către echipaje de prim-ajutor medical calificat SMURD.

Totodată, în aceste zile, pompierii sibieni au intervenit pentru stingerea a patru incendii și au efectuat două misiuni pirotehnice de ridicare și depozitare muniție neexplodată.

Sâmbătă, în jurul ori 09:45 pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere pentru lichidarea unui incendiu de resturi menajere în Miercurea Sibiului. Incendiul a fost cauzat de focul deschis în spații deschise și lăsat nesupravegheat. Nu au fost înregistrate pagube și nici victime.

Sâmbătă în jurul orei 11:30, echipajul pirotehnic al ISU Sibiu, a efectuat o misiune de ridicare și depozitare a muniției rămase neexplodate. Echipajul a intervenit în localitatea Cisnădie, pe strada Lungă unde în urma unor acțiuni de curățare, proprietarul unui imobil a identificat într-o anexă mai multe cartușe. Pirotehniștii au ridicat un număr de 35 de cartușe calibru 6,5 mm în vederea depozitării și distrugerii ulterioare.

Tot sâmbătă, în jurul orei 15:30, pompierii Secției Miercurea Sibiului, au intervenit pe strada Octavian Breazu din Miercurea Sibiului, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în bucătăria unui imobil. La fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. La sosirea forțelor incendiul se manifesta în bucătărie, la aparatul de gătit și la mobilier. Aparatul de gătit era alimentat cu o butelie, astfel exista riscul unei explozii. Intervenția promptă a pompierilor a eliminat riscul exploziei și astfel incendiul a fost stins în limitele găsite, fără a se extinde la întreaga locuință. O femeie în vârstă de aproximativ 65 de ani a avut nevoie de asistență medicală, întrucât a suferit o arsură minoră. Aceasta a fost transportată la UPU Sibiu, conștientă. Incendiul a fost cauzat de flacăra aparatului de gătit lăsat nesupravegheat.

Duminică în jurul orei 13:00, echipajul pirotehnic al ISU Sibiu a intervenit pe strada Bobâlna din municipiul Sibiu, la intersecția cu Parcul Subarini pentru ridicarea unor elemente de muniție neexplodate care au fost găsite de un trecător în spațiul verde. Pirotehniștii au ridicat un număr de 45 de cartușe calibru 5,6 mm în vederea depozitării și distrugerii ulterioare.

În jurul orei 15:30, pompierii medieșeni au intervenit în municipiul Mediaș cu o autospecială de stingere pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului a fost afectată o suprafață de aproximativ 10.000 de mp.

Tot duminică, în jurul orei 17:30, pe strada Țiglari din municipiul Sibiu a izbucnit un incendiu la două containere de deșeuri. La fața locului au intervenit pompierii sibieni cu o autospecială de stingere. Incendiul a fost cauzat de utilizarea focului deschis în spații deschise și astfel au ars cele două containere, iar un al treilea a fost  parțial afectat de incendiu.

Publică un comentariu

Comentariu