Ora de Mediaș
Știri în direct

Încep lucrările pe strada Valea Adâncă – Va fi reabilitat și podul care trece peste Valea Moșnei

În Municipiul Mediaș în partea de sud — est a orașului este situată strada Valea Adâncă, această stradă se află într-o stare avansată de degradare atât a părții carosabile cât si a trotuarului, datorită unor intervenții la rețelele de utilității și a uzurii în exploatare.

Imbrăcămintea asfaltică de pe stradă este foarte redusă ca grosime , învechită și degradată. Strada Valea Adâncă nu are o capacitate portantă care să satisfacă traficul rutier și de perspectivă, prezintă degradări de tipul faianțărilor severe, gropi, denivelări, crăpături, care s-au accentuat în timp datorită intemperiilor. Strada nu are canalizare pluvială și nici rigolă spre digul pârâului Valea Moșnei.

Podul peste Valea Moșnei este într-o stare avansată de degradare cu dislocări de beton din banchetele de rezemare a grinzilor, cu capacitatea portantă a podului care nu mai prezintă siguranță în exploatare.

Astfel proiectantul S.C. HIGH STANDARDS S.R.L a actualizat devizul general ținând cont de cele de mai sus și de creșterile de preț la principalele materiale. (bitum, beton de clasă superioară, oțel beton pt armături, piatră spartă , balast tabliere metalice etc. ) Prin proiect se propune executarea următoarelor lucrări:

  • Reabilitarea sistemului rutier pentru partea carosabilă
  • Reabilitarea sistemului rutier pentru trotuare
  • Se va realiza marcajul orizontal cu vopsea specială pentru marcaj și se vor monta indicatoare rutiere.
  • Se va realiza rețeaua de canalizare pluvială prin rigole carosabile și șanțuri pereate în lungul străzi ce vor descărca în pârâul Valea Moșnei prin intermediul unor camere de descărcare care sunt prevăzute cu clapetă de închidere. Construirea unei pasarele noi
  • Pod nou peste Valea Moșnei

Ca urmare a celor de mai sus este necesară actualizarea devizului general al proiectului la faza DALI pentru obiectivul de investiții „Reabilitare străzi Municipiul Mediaș – str. Valea Adâncă inclusiv pod peste Valea Moșnei ‘

 

loading...

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet