Președintele Klaus Iohannis a declarat că după data de 15 mai românii nu vor mai avea nevoie de declarație atunci când se deplasează în interiorul localității. În schimb, atunci când părăsesc localitatea, trebuie să completeze una.

„Din păcate epidemia Covid 19 este încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem de numărul de 1000 de victime. Avem sute de cazuri noi. Totuși se apropie data de 15 mai când se termină starea de urgență și vom intra într-o altă formă de organizare, starea de alertă. Foarte mulți români se întreabă și ne întreabă ce se schimbă după 15 mai”, a spus Iohannis.

Șeful statului a spus ce se schimbă după data de 15 mai. „În primul rând aș menționa ce devine obligatoriu. Sunt lucruri foarte simple dar foarte importante. Devine obligatoriu portul măștii atunci când ne găsim în spații interioare. De exemplu când mergem la magazin sau să cumpărăm alimente sau când mergem cu transportul public în comun. Este obligatorie păstrarea unei distanțe între persoane de 1,5 metri. adică distanța a două brațe. Igiena mâinilor devine obligatorie și e importantă. Trebuie să ne spălăm pe mâini cât se poate de des”, a menționat Iohannis.

„Se redeschide parțial comerțul. Se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă. Se redeschid saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele. Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile pentru public”, a adăgat șeful statului.

Iohannis a menționat că românii vor avea nevoie de declarație doar…

Citește în stiri din România

Publică un comentariu

Comentariu