Ionuț Neacșa, portarul medieșean de minifotbal, a câștigat titlul mondial cu naționala României.

La 34 de ani, Neacșa a fost unul dintre principalii protagoniști ai finalei cu Kazahstan, care s-a încheiat la loviturile de departajare, scor 12-11.

În interviul acordat publicației oradesibiu.ro, Neacșa a vorbit despre experiența de neuitat de la turneul final din Emiratele Arabe.

„Nu ne-am gândit niciodată la aur, dar România s-a bătut mereu pentru locul 1 la minifotbal, iar titlul mondial era singurul care lipsea din palmares. Cu multă dăruință am reușit această performanță istorică, ne bucurăm foarte mult că am adus titlul mondial”, a spus Neacșa.

Portarul ACS Mediaș a mers la turneul final, abia refăcut după o accidentare la tendon.

„Pentru mine a fost un turneu ok, am reușit să îmi fac jocul atunci când am intrat. Aveam și o pauză de două săptămâni, abia revenisem după o inflamație la tendon. În general a fost un turneu reușit pentru toată lumea, s-a câștigat titlul mondial, asta a fost cel mai important lucru”, a mai spus Neacșa.

Ionuț Neacșa este și agent de vânzări.

„Nu prea sunt alături de familie, muncesc mult. Îi mulțumesc soției că are încredere și este alături de mine, chiar dacă eu sunt tot plecat de acasă la turnee. Încerc să îmi împart timpul să fie ok. Vreau să joc în continuare fotbal, apoi voi rămâne doar agent de vânzări. Mi-ar plăcea să fiu și antrenor cu portarii, asta dacă mi se va ivi șansa.”

În finala cu Kazahstan, la loviturile de departajare, Neacșa a transformat unul din penalty-uri, iar în poartă a avut și un dram de șansă la două execuții ale kazahilor, una în bară, una pe lângă buturi.

„La loviturile de departajare am avut multe emoții, a fost vorba de inspirație de moment. Poarta este măricică, distanța este mică, contează mult intuiția noastră. La minifotbal este mai greu decât la fotbal, sunt multe faze într-un joc, trebuie să fii activ, să mai și dai la poartă. După ce au început loviturile de departajare, mi-au mai dispărut emoțiile, am avut încredere să trag și am marcat, mai exersasem șuturile la Nova Vita”, a spus portarul medieșean.

Ionuț Neacșa speră să obțină a doua promovare consecutivă cu echipa locală ACS, care are în acest sezon evoluții bune în Liga 3.

„Avem o echipă bună sezonul acesta, sper să promovăm, eu cred că ne batem la locul 1 cu Bistrița și Ungheni. Cred că avem o șansă bună pentru promovare, ar fi ceva extraordinar o a doua promovare. Dacă o să am ocazia să intru, o să îmi fac treaba, dacă nu, sunt ok și așa, ajut echipa cu moral și pe Fabio cu sfaturi”, a mai spus Ionuț Neacșa.

Publică un comentariu

Comentariu