Zilnic, peste 70 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu vor asigura intervenția promptă în cazul situațiilor de urgență apărute pe timpul desfășurării Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cu 15 autospeciale de intervenție și mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor, iar la nevoie, forțele de intervenție vor fi suplimentate.

Pe timpul desfășurării festivalului, ISU Sibiu este pregătit să intervină, zilnic, cu autospeciale cu apă și spumă de capacitate mică, medie și mărită, autospecială pentru salvări de la înălțime, autospecială pentru transport victime multiple, dispuse în zonele de desfășurare a activităților. În cele 14 locații indoor zilnic, echipaje de pompieri vor asigura intervenția promptă, cu mijloacele de intervenție specifice. Pentru cazuri deosebite, din unitate, grupa operativă a ISU Sibiu va fi pregătită să coordoneze intervențiile, cu alte autospeciale cu apă și spumă.

Pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și asigurarea protecției comunităților în cadrul manifestărilor culturale ce se vor desfășura la Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, cadrele ISU Sibiu au efectuat controale la toate spațiile indoor unde vor avea loc manifestări culturale.

Pe timpul acestor acțiuni, s-au desfășurat activități de îndrumare cu privire la principalele măsuri ce se impun a fi respectate pentru asigurarea climatului de siguranță a cetățenilor care participă la manifestările culturale:
-menținerea căilor de evacuare libere atât pentru utilizatori, cât și pentru forțele de intervenție
-dotarea necesară cu mijloace de primă intervenție
– menținerea în stare de funcțiune a tuturor instalațiilor care asigură securitatea la incendiu (instalații de detectare, semnalizarea și avertizare la incendiu, instalații de stingere, iluminat de siguranță și evacuare, etc.)
– respectarea cu strictețe a numărului maxim de utilizatori prevăzuți în documentațiile tehnice etc.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu vine în întâmpinarea organizatorilor Festivalului Internațional de Teatru, prin consiliere de specialitate și colaborare activă. Misiunile noastre sunt îndreptate spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului și spectatorului.

Vă asigurăm încă o dată că efectivele de pompieri sunt pregătite în permanență să răspundă, prompt, nevoilor comunității, pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat.

Publică un comentariu

Comentariu