Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că în urma alegerilor parlamentare se cristalizează o coaliţie de centru-dreapta, care va putea să propună un guvern, iar peste câteva zile va convoca partidele care se vor regăsi în noul Parlament la consultări, informează AGERPRES.
„Se cristalizează rapid, deja, o coaliţie de centru-dreapta care va putea să propună un guvern de coaliţie. Peste doar câteva zile voi convoca consultări cu partidele care se vor regăsi în noul Parlament, consultări pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru România”, a spus şeful statului luni la Palatul Cotroceni.
El a subliniat că noul Guvern „va gestiona măsurile necesare în pandemie, va prezenta urgent măsuri de reformă mult aşteptate şi de multe ori amânate, va gestiona campania de vaccinare şi, cu siguranţă, în cel mai scurt timp va prezenta un proiect de buget pentru anul 2021 împreună cu modul în care vor fi atraşi banii europeni”.
Şeful statului a arătat că, potrivit rezultatelor parţiale, partidele de centru-dreapta împreună au obţinut peste 50% dintre voturile valabil exprimate.
„Pot să vă spun cu toată sinceritatea că acesta a fost obiectivul meu şi din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public în ultimele săptămâni. În acest fel, PSD poate, în fine, după un ciclu întreg de alegeri – europarlamentare, referendum, prezidenţiale – PSD poate să rămână în afara deciziei politice”, a punctat Iohannis.

Publică un comentariu

Comentariu