Gala Premiilor FIFA 2022 s-a încheiat luni seara cu desemnarea lui Lionel Messi cel mai bun fotbalist al lumii în 2022. Așa cum era de așteptat, alături de el, printre laureați s-a aflat și Lionel Scaloni, cel mai bun tehnician, și Emiliano Martinez, cel mai bun portar.

La concurență cu francezii Karim Benzema și Kylian Mbappe, Messi a câștigat detașat, în special datorită obținerii în luna decembrie a titlului de campion mondial la ediția din Qatar 2022, scrie Mediafax.

Argentinianul nu a avut cel mai bun sezon la echipa de club, însă a profitat de probabil ultima șansă din carieră pentru a câștiga trofeul și a readuce titlul mondial în Argentina, după 30 de ani.

Alături de Messi, alți doi campioni mondiali au fost vedetele serii, Lionel Scaloni câștigând trofeul de cel mai bun tehnician, în timp ce Emiliano Martinez a fost desemnat cel mai bun portar din lume în 2022.

Totodată, fanii echipei naționale a Argentinei au primit premiul rezervat celor mai înflăcărați suporteri, acesta fiind preluat de celebrul Tula Bombo, ajuns la vârsta de 82 de ani. Acesta a participat la fiecare Cupa Mondială, de la Germania de Vest 1974 până la Qatar 2022, cântă la o tobă pe care i-a dăruit-o fostul președinte Juan Domingo Peron. Tobă pe care a adus-o cu el și pe scena galei, unde a și încântat asisența cu un cântec al galeriei argentiniene.

Categoria cea mai bună jucătoare de fotbal din lume în 2022 a fost câștigată de spaniola Alexia Putellas.

Gala Premiilor FIFA, organizată luni seara la Paris, a fost prilej și pentru anunțarea echipelor ideale din fotbalul feminin și masculin, pentru 2022.

Astfel, în 2022, echipa ideală din fotbalul feminin are următoarea componență: Christiane Endler – Lucy Bronze, Mapi Leon, Leah Wiliamson, Wendie Renard – Alexia Putellas, Keira Walsh, Lena Oberdorf – Alex Morgan, Sam Kerr, Beth Mead.

Interesant de remarcat formula de joc a echipei ideale din fotbalul masculin, unde pentru a face loc pentru nu mai puțin decât 4 atacanți, linia de fundași și de mijlocași a avut doar câte 3 componenți.

Unsprezecele ideal din fotbalul masculin în 2022: Thibaut Courtois – Achraf Hakimi, Virgil van Dijk, Joao Cancelo – Kevin De Bruyne, Luka Modric, Casemiro – Lionel Messi, Kylian Mbappe, Karim Benzema, Erling Haaland.

Publică un comentariu

Comentariu