Ora de Mediaș
Știri în direct

Liceul „Axente Sever” din Mediaș a primit placheta ECO-Școala în anul centenarului

Programul ECO-Școala este organizat in țara noastră de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie și constă in evaluarea, respectiv reevaluarea unităților de invățământ inscrise la nivel național.

Liceul Teoretic Axente Sever participă la Programul internațional Eco-Școala incă din 2006, obținând in 2010 Steagul Verde.

Unitatea noastră de invățământ a fost evaluată pe 25 mai 2018 de către membrii Comisiei de Evaluare a programului Eco-Schools, din care au făcut parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, ai Primăriei municipiului Mediaș și ai Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie.

Ca urmare a activităților ECO desfășurate de Liceul Teoretic Axente Sever pentru participarea și implementarea in ultimii 12 ani a programelor internaționale ECO-Schools, și a faptului că liceul nostru a obținut de 5 ori Steagul Verde, instituția noastră de invățământ a primit placheta ECO-Școala.

Acordarea acestei distincții meritorii pentru cel mai reprezentativ liceu din zona de nord a județului s-a realizat sâmbătă 29 septembrie la București, in cadrul Seminarului Național de Formare a Profesorilor, organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie. Tema seminarului s-a intitulat ”Cultivarea valorilor naționale in Educația pentru Mediu”.

Placheta ECO-Școala a fost inmânată directoarei Liceului Teoretic Axente Sever, Anamaria Agîrbiceanu, impreună cu Certificatul Internațional de Eco-Schools.

Programul Eco-Școala are ca punct de plecare ideea implicării elevilor în rezolvarea problemelor locale de mediu.

Proiectul urmăreşte ca acest program să contribuie la conştientizarea elevilor în privinţa problemelor de mediu şi a elementelor dezvoltării durabile, prin studiu la clasă şi prin acţiuni concrete în cadrul şcolii şi comunităţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet