Ora de Mediaș
Știri în direct

Lucrări importante în plină pandemie la Mediaș – Cinci străzi din centrul istoric vor fi reabilitate

Roman 300

Un număr de cinci stărzi din centrul istoric al Mediașului vor fi modernizate și reabilitate în plină pandemie de coronavirus.

Străzile care se vor rabilita și moderniza se află în centrul istoric al Municipiului, în zona de protecție a monumentelor istorice intramuros.

Strada Stephan Ludwic Roth până la intersecția cu strada Mihai Eminescu, are o lungime de 178 metri, o lățime a părții carosabile între 5 – 6 metri, cu o structura din asfalt care prezinte denivelări și fisuri ca urmare a deszăpezirilor repetate și trotuare din pavele de beton cu lățime varabilă între 1.3 – 1.7 metri care s-au uzat, degradat și denivelat.

Strada Petofi Sandor are o lungime de 182 metri și lățimea părții carosabile este cuprinsă între 3 – 6 metri, cu îmbrăcăminte din piatră cubică care datorită traficului prezintă denivăleri și pe alocuri dislocări ale pietrei cubice.

Strada I.G. Duca are o lungime de 320 de metri, lățimea părții carosabile este cuprinsă între 3 – 6 metri, cu o structură de asfalt care prezintă denivelări și fisuri ca urmare a deszăpezirilor repetate și trotuare din pavele de veton cu o lățime variabilă între 1.2 – 3 metri, care sunt uzate, degradate și denivelate.

Strada Nicolae Iorga are o lungime de 297 de metri, lățimea părții carosabile este cuprinsă între 3 – 6 metri, cu o structură din asfalt care prezintă denivelări și fisuri ca urmare a deszăpezirilor repetate și trotuare din pavele de beton cu o lățime variabilă între 1.2 – 3 metri care sunt uzate, degradate și denivelate.

Piața Regele Ferdinand I are o lungime de 149 de emtri, iar inelul din jurul zonei verzi are o lungime de 441 metri, lățimea părții carosabile este între 5 – 6 metri, structura rutieră este din asfalt care prezintă denivelări și fisuri, iar trotuarele sunt din pavele din beton uzate și degradate pe alocuri.

Prin proiect se propune modernizarea străzilor din centrul istoric: strada Stepan Ludwin Roth, Petofi Sandor, I.G. Duca, Nicoale Iorga, Piața Regele Ferdinand I, modernizarea sistemului de iluminat, modernizarea infrastructurii edilitare, realizarea de trasee/canale tehnice pentru cabluri, modernizarea zonelor pietonale, amenajarea spațiilor verzi existente și crearea de noi spații verzi unde zonele permit. Valoarea actualizată a investiției este de 15.807.387,88 lei cu TVA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet