Ora de Mediaș
Știri în direct

Magazinele Ambient, francizate în totalitate – Inclusiv cele din județul Sibiu

 Ioan Ciolan, unul din cei mai cunoscuți oameni de afaceri sibieni și-a scos din portofoliu magazinele Ambient. Acestea vor fi francizate în totalitate, după ce trei au fost deja preluate de un clujean. 

Omul de afaceri clujean Dan Pitic, acţionar al furnizorului de materiale pentru amenajări interioare Ax Perpetuum Impex, a preluat o creanţă în valoare de 27,3 milioane lei a retailerului de bricolaj Ambient Sibiu, fondat de Ioan Ciolan şi aflat acum în reorganizare, anunță Ziarul Financiar. Creanţa a fost preluată de Dan Pitic prin firma Hipermob, arată datele publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
„Prin această creanţă, am preluat în franciză maga­zinele Ambient din Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Blaj. Am intrat în proprietatea lor la 1 septembrie 2018, iar planul este să creştem cifra de afaceri a acestor trei unităţi cu 30% în 2019 faţă de anul trecut, să recâştigăm cotă de piaţă şi ulterior ne vom gândi la alte planuri de dez­vol­tare“, spune Dan Pitic.
Francizarea magazinelor Ambient a început după ce, în 2015, firma deţinută de omul de afaceri Ioan Ciolan a intrat în insolvenţă la propria cerere. În 2017, ultimul an pentru care există date publice la Ministerul de Finanţe, cifra de afaceri a Ambient Sibiu a fost de 143 mil. lei, iar numărul mediu de angajaţi a fost de 360. Spre comparaţie, în 2012, Ambient Sibiu raporta afaceri de 660 mil. lei şi avea 1.500 de angajaţi.
În prezent, există nouă magazine Ambient, dintre care opt sunt francizate şi unu – cel din Sibiu – este încă deţinut de Ambient SA, urmând să fie şi acela francizat în curând.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata