Ora de Mediaș
Știri în direct

Masca OBLIGATORIE de joi, pe stradă în trei localități din județ – ”Situația în care ne aflam este una îngrijorătoare”

Masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice deschise și în Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus. Decizia a fost luată de Comitetul pentru situații de urgență al județului Sibiu și se aplică de joi, 10 septembrie.

Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice deschise din Miercurea Sibiului

După Slimnic, Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus au parte de măsuri drastice. În cele două localități, s-a depășit rata de infectare cu COVID-19, fiind trei cazuri la mia de locuitori. Astfel că, autoritățile locale au decis ca masca de protecție să devină obligatorie și în spațiile publice deschise. În localitatea Arpașu de Sus, sunt zece cazuri confirmate pozitivla o populație de 2825 locuitori (3,54/1000), relatează B1.

În comuna Ludoș sunt trei cazuri confirmate pozitiv la o populație de 690 de locuitori. În orașul Miercurea Sibiului, rata de infectare este de 2,92/1000 locuitori, fiind 14 cazuri confirmate.

“Ca urmare a acestor constatări făcute de Direcția de Sănătate Publică Sibiu și prezentate în cadrul ședinței Grupului de Suport Tehnic pentru Situații de Urgență Generate de Epidemii, DSP a înaintat CJSU o serie de propuneri care au fost adoptate prin Hotărârea nr. 42 după cum urmează: începând cu data de 08.09.2020, ora 00:00 până la data de 21.09.2020, ora 24:00, se instituie obligativitatea purtării măști de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităților Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus, prezente în toate spațiile publice deschise. Se exceptează de la această obligativitate copiii cu vârsta mai mică de cinci ani. Se recomandă ca în intervalul 08.09.2020, ora 00:00 – 21.09.2020, ora 24:00, lăcașurile de cult să desfășoare slujbele religioase în curtea lăcașului. Credincioșii trebuie să poartă mască de protecție și să păstreze distanța fizică de 2 m între persoane”, arată Prefectura Sibiu

Prefectul de Sibiu: Situația în care ne aflăm este una îngrijorătoare 

Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, face un apel la sibieni pentru a respecta restricțiile.

„Situația în care ne aflăm este una îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât peste o săptămână elevii încep școala. La nivelul județului Sibiu avem trei UAT-uri în care este depășit pragul de 3/1000 de locuitori. Dragi cetățeni, vă rog să respectați măsurile impuse pentru sănătatea dumneavoastră, a celor dragi și mai ales a copiilor ce urmează să înceapă școala. Autoritățile impun măsuri, dar ține de fiecare dintre noi să le respectăm!”, transmite prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

Peste 1.130 de cazuri de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță, marți, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.136 de noi cazuri de COVID-19. În același intervalul s-au realizat 20.552 teste. De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 618 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Totodată, autoritățile transmit că 41 de pacienți cu COVID-19 au decedat de luni până marți, ora 13.00. În acest moment, la ATI sunt internate 460 de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet