Ora de Mediaș
Știri în direct

Mediașul și celelalte șase localități din județul Sibiu ies din carantină

DSP Sibiu a solicitat Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) ridicarea carantinei pentru cele șapte localități din județ. De luni, Mediașul și alte șase localități, scapă de restricții.

Specialiștii de la DSP Sibiu au analizat, vineri, datele legate de rata de infectare cu COVID-19 în localitățile Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie, Tălmaciu, Mediaș, Avrig și Orlat, din ultimele 14 zile, și au transmis către INSP propunerea de ridicare a măsurilor de carantină. INSP a aprobat avizele, astfel că de luni se ridică restricțiile.

„Am solicitat ridicarea carantinei, am așteptat să vină avizele de la INSP. (…) Am așteptat cât de mult am putut pentru a fi sub media națională”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, colonelul Daniel Chelcea, director DSP Sibiu.

Potrivit Prefecturii Sibiu, începând de luni, ora 05:00, toate cele șapte localitățile ies din carantină.

„Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar și a dus la o scădere a numărului de cazuri și la o transmitere comunitară mai redusă. Drept urmare, începând de luni, 14 Decembrie ora 05:00 măsura de carantină se încheie în toate localitățile din județ”, spune Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu.

Rata de infectare în municipiul Sibiu era sâmbătă 5,13/1.000 locuitori. În localitatea Șelimbăr era 3,94 la mia de locuitori, în Cisnădie era 2,96. În municipiul Mediaș rata cumulată era de 4,83, iar în orașul Tălmaciu era 3,40. De asemenea în orașul Avrig era 3,48, iar la Orlat rata de infectare cu noul coronavirus era, sâmbătă, 2,08.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet