Fiecare sport are o vârstă, iar acest lucru nu se referă la data în care acesta a început să fie pus în practică, ci la momentul până când sunt capabili jucătorii „să dea randament”. Dickie Borthwick, cel mai în vârstă jucător britanic, spunea în 2019 că este capabil să se implice într-un meci timp de 90 de minute și era în căutarea unei echipe. Acesta a reușit prin această afirmație să sfideze vârsta fotbalului.

Mulți jucători de fotbal din România, indiferent de vârstă, și-ar dori să ajungă la un moment dat să joace în cadrul unui club profesionist englez.

English Premier League (EPL) este liga de fotbal numărul unu din lume. Cei mai buni fotbaliști din întreaga lume ajung parte integrantă a fotbalului englez. Prin urmare, dacă visul tău este să devii unul dintre cei mai buni jucători din lume, trebuie să înțelegi cum să te alături unui club de fotbal din Anglia. Poți da startul de la un club de fotbal local sau te poți alătura unei academii de fotbal care aparține tot de această țară pentru a începe. A fi fotbalist este la fel de interesant, precum și descurajant. Poți ajunge în centrul atenției, la fel de bine cum te poți orienta spre o altă carieră din cauza insuccesului. Adevărul este că mulți jucători talentați caută o oportunitate de aur pentru a se afilia unor cluburi de top din Europa, Asia și America. Din păcate, acestea au doar câteva locuri disponibile. Pentru a ajunge la înălțimea așteptărilor unui club de top din Anglia, va trebui să fii un jucător extrem de bun. Dacă ai voință și îți dorești să ajungi în acest punct, atunci o variantă ar fi să te înscrii într-o academie de fotbal, unde tinerele talente sunt antrenate pentru a deveni vedete ale fotbalului profesionist. Nu porni la drum cu ideea că trebuie să fii rezident în Anglia. Mai important este să faci parte dintr-o academie locală din țara ta și să fii în fruntea jocului. Apoi, antrenorul tău va trebui să se adreseze unui club englez pentru a-și trimite un selecționer care să observe cum joci.

În multe situații, se spune că „dacă muntele nu vine la Mohamed, Mohamed se duce la munte”, iar această idee funcționează și în acest caz. Prin urmare, dacă prima opțiune nu funcționează în cazul tău, ar trebui să aștepți din start să fii descoperit de către selecționeri. Fiecare club de top are o echipă care se ocupă de descoperirea de noi talente, iar aceasta călătorește în diferite țări și participă la meciuri. Luând în considerare acest aspect, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să lovești mingea constant. Englezii care fac parte din lumea fotbalului apreciază angajamentul și perseverența. Chiar dacă nu faci parte dintr-o echipă foarte renumită sau fotbalul nu este singurul sport care te pasionează, profită la maximum de ceea ce ai. Încearcă să extragi lecții importante din regulile celuilalt sport și rămâi aproape de echipa ta. Un exemplu de astfel de succes este Ben Spragg, care a jucat fotbal cu echipa sa locală Tetbury Town FC până în ziua în care a fost numit manager al echipei de rezervă. Nu a fost selecționat pentru un club de fotbal, deoarece acesta se concentrează mai mult pe poker în cariera sa, dar devotamentul său l-a adus cu o treaptă mai sus în ierarhia fotbalului.

În altă categorie se încadrează fotbaliștii care au început nu chiar de la bază, ci de undeva mai sus, precum David Beckham. Acesta și-a făcut debutul ca fotbalist în cadrul clubului profesionist Manchester United FC, urmând ca apoi să devină parte integrantă a Preston North End, Real Madrid, Milan, LA Galaxy, Paris Saint-Germain și echipa națională engleză. De-a lungul timpului, acesta a devenit o legendă în lumea fotbalului, dar chiar și jucând cu echipa locală poți deveni una; inițial într-un cerc mai restrâns, iar apoi posibil pe întregul mapamond.

Aderarea la un club de fotbal din Anglia este visul multor jucători aspiranți, precum și al unor jucători de talie mondială. Ar putea fi destul de surprinzător, atât timp cât cele mai multe premii Balon d’Or au fost acordate fotbaliștilor din Liga Spaniolă. De aici rezultă că a face parte din Liga Engleză înseamnă mai mult decât câștigarea unui Balon d’Or. Este vorba despre o distincție pe termen lung, care aduce satisfacții diverse.

Publică un comentariu

Comentariu