Arena Națională din București a fost, timp de o săptămână, gazda celui mai mare turneu de gaming din lume. „The International” a adunat în același loc, la cea de-a zecea ediție, cele mai bune 18 echipe de DOTA 2 din întreaga lume. Vlad Săteanu, un tânăr din Mediaș, este singurul participant român la turneu. El este antrenorul unei echipei din Brazilia.

O echipă din Rusia a câștigat un premiu uluitor la turneul de DOTA 2 organizat la București. Este vorba despre suna de 18 milioane de dolari. Echipa de pe locul doi, PSG.LGD a câștigat 5,2 milioane de dolari, iar echipa care s-a clasat pe locul trei, Team Secret, a câștigat un premiu de 3,6 milioane de dolari.

Gazonul de la București a fost acoperit de o scenă imensă pe care au stat jucătorii, fiind închiriat cu suma de 500.000 de euro. Din cauza situației epidemiologice actuale, publicul nu a avut acces în tribune, însă asta nu a fost o problemă, căci fanii jocului s-au putut uita online la concurs.

Un medieșean, singurul român care a participat la turneu

Un tânăr din Mediaș este singurul român care a participat la turneul de gaming găzduit de Arena Națională. Este vorba despre Vlad Săteanu, în vârstă de 24 de ani. Acesta nu a luat parte la „The International”, campionatul elitei profesioniste de DOTA 2 în calitate de jucător, ci în calitate de antrenor. Din primăvara acestui an, Vlad lucrează cu SG Esport din Brazilia, scrie panorama.ro.

Echipa antrenată de medieșeanul Vlad Săteanu a fost a doua echipă eliminată din turneu, însă nu a plecat acasă cu „mâna goală”. Jucătorii au câștigat un premiu în valoare de 100.000 de dolari.

Vlad, medieșeanul care are gamingul în sânge

Vlad se joacă pe calculator de când avea 6 ani. A copilărit în universul jocurilor de strategie online, jucându-se Warcraft 3 și Dota în internet cafe-ul părinților săi din Mediaș. „Jocul e foarte greu, iar comunitatea nu e deloc primitoare. E foarte greu să pătrunzi în acest joc și să te bucuri de el, dacă te joci doar ocazional. Nu e un joc pe care poți să-l joci confortabil, revenind după o pauză de o lună. E un joc pe care îl joci multe ore pe săptămână”, a explicat Vlad pentru panorama.ro.

Salariile jucătorilor de DOTA 2 pornesc de la câteva sute de euro pe lună, pentru semiprofesioniști și juniori intrați de curând în circuitul profesionist. În cazul profesioniștilor, cum sunt cei care s-au calificat la acest campionat, aceștia au salarii mult mai mari. Un începător, la 18 ani, are un salariu de 3.000 – 5.000 euro pe lună, iar jucătorii mari ajung chiar și la 10.000 – 15.000 de dolari sau euro pe lună.

The International aparține de Valve, care sunt creatorii jocului gratuit DOTA 2. Banii pentru premii vin, aproape în întregime, de la utilizatorii din întreaga lume.

Publică un comentariu

Comentariu