Într-o postare pe Facebook, senatorul medieșean, Claudiu Mureșan, afirmă că, locuitorii Municipiului Mediaș, au plătit în martie 2022 al 7-lea cel mai mare preț pe mc de apă și al 4-lea cel mai mare preț pentru canalizare din România.

Mediaș de top!

Din păcate, de Top 10 național la prețul apei potabile și al canalizării.

Deși, cele mai mici tarife la apă potabilă se plătesc în localitățile din Transilvania, apa din Mediaș are “preț de preț”.

În martie 2022, noi, medieșenii, plăteam al 7-lea cel mai mare preț pe mc de apă și al 4-lea cel mai mare preț pentru canalizare din România.

Așa plătim și astăzi, dragi concitadini.

Ne “batem” pentru un loc “fruntaș” cu campionii în materie de preț mare la robinete, adică cu Brăila, Galați, Buzău, Vaslui sau Călărași, în timp ce locuitorii din Oradea, Orăștie, Arad, Cluj sau Sibiu plătesc aproape jumate.

La capitolul canalizare, cu puțin efort, prindem podiumul cetățenilor români care plătesc cel mai mare preț. Acum suntem pe locul 4, după Iași, Slatina și Târgoviște.

Ca să aveți idee, la Mediaș prețul este de 6,32 lei/mc de apă reziduală, în timp ce cetățenii din Sibiu plătesc 3 lei/mc, Sibiul fiind al doilea oraș cu cel mai mic preț pe mc de apă care intră în sistemul de canalizare la nivel național.

La Sibiu se poate!

Prețul este un criteriu de performanță, domnilor. Este oglinda investițiilor făcute cu cap, al eficienței și modului în care gestionați sistemul de apă și canal al urbei.

Așa că, n-ar strica să mai poată citi cetățeanul mediesean, în presa locală “independentă” și niște explicații pe tema asta. Nu de alta, dar sunteți datori să ne faceți să înțelegem de ce noua ni se golește buzunarul mai repede decât sibianului, de exemplu.

Că de laudă și aplauze ne-am cam săturat!”, transmite senatorul Claudiu Mureșan prin intermediul paginii sale de Facebook.

Publică un comentariu

Comentariu