Președintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România, Victor Eșanu, reclamă slaba dotare cu mijloace de protecție a personalului medical. Degeaba se scoate armata pe străzi dacă medicii din linia întâi sunt trimiși la luptă împotriva coronavirusului fără arme, spune el.

Președintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România, Victor Eșanu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că a primit în 22 martie doar 5 măști de hârtie pe semnătură, acesta fiind tot echipamentul de protecție primit de la spitalul în care lucrează.

„Medicii sunt expuși fără să primească un echipament corespunzător și nu putem face față atâta vreme cât singurul echipament pe care ni-l pune la dispoziție conducerea instituției sunt niște măști de hârtie și acelea în număr limitat. Am primit în 22 martie 5 măști, pe semnătură, acesta fiind tot echipamentul de protecție primit. Nu se știe când vom primi altele. Problema este că noi stăm zilnic față în față cu pacienții și vorbim cu ei și nu avem de unde să știm dacă sunt infectați sau nu. Nu mi se pare corect să expui personalul medical pentru că dacă ne vom contamina împreună cu pacienții, situația va deveni gravă și nu va mai avea cine să acorde asistență…

Citește în stiri din România

Publică un comentariu

Comentariu