Klaus Iohannis a transmis „un mesaj de felicitare”, joi, președintelui ales al Rusiei, informează Adinistrația Prezidențială. Vladimir Putin a fost reales, duminică, cu 76,69 la sută din voturi.

„Pe această cale, țin să vă asigur că rămân încrezător cu privire la beneficiile dezvoltării relațiilor dintre statele noastre pe baze pragmatice și predictibile, prin dialog constructiv și în conformitate cu principiile și normele de drept internațional”, se arată în mesajul Președintelui României.

Mesaje asemănătoare au transmis și alți lideri europeni. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a îndemnat într-o scrisoare de felicitare pe preşedintele rus Vladimir Putin să „restabilească” o cooperare în vederea asigurării „securităţii continentului” european, informează Digi 24.

„Am susţinut întotdeauna că relaţii pozitive între UE şi Federaţia rusă sunt cruciale pentru securitatea continentului nistru. Obiectivul nostru comun ar trebui să fie restabilirea unei ordini a securităţii paneuropene”, îndeamnă preşedintele CE.

De asemenea, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier l-a îndemnat pe omologul său rus să se folosească de ocazia realegerii ca preşedinte şi să acţioneze în vederea unei normalizări a relaţiilor cu Germania şi Europa Occidentală.

Publică un comentariu

Comentariu