Ora de Mediaș
Știri în direct

Mihai Lukacs dus în arestul IPJ. Condamnat să execute restul pedepsei in închisoare

Roman 300

Mihai Lukacs a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

În vara anului trecut, Mihai Lukacs a participat la curse ilegale de mașini pe Șoseaua Sibiului. Mai exact, la data de 5 august 2017, șoferul unui bolid a zdorbit un tânăr de 22 de ani pe trecerea de piotoni din zona Vila Flora.

CITEȘTE ȘI: Tânărul ucis sâmbătă seara la Mediaș victima unei curse de mașini pe Șoseaua Sibiului. Puteau fi trei victime!

La locul accidentului, anchetatorii nu au găsit urme de frânare și dinstanță măsurată intre trecerea de pietoni și victima a fost de 65,5 metri.

Despăgubiri de 512.000 euro
O altă decizie importantă a magistraților este cea legată de despăgubirile pe care familia tânărului ucis urmează să le primească. Practic instanța obligă partea responsabilă civilmente – SC UNIQA Asigurări SA – să plătească către părțile civile daune ce depășesc 512.000 euro. De asemenea ucigașul Mihai Lukacs are de plătit cheltuieli de judecată în valoare de aproape 18.000 de lei.

Citește și: Ucigașul de pe zebră – Trei ani de închisoare. Familia mortului, despăgubiri de peste 500.000 de euro

Lukacs a îngrozit întreaga comunitate medieșeană după ce sâmbătă 5 august 2017, cu aproximativ 15 minute înainte de miezul nopții a spulberat pur și simplu un pieton pe o trecere din Mediaș. Acesta avea o viteză halucinantă, corpul victimei fiind proiectat la o distanță de 65 de metri de trecerea de pietoni pe care acesta se angajase regulamentar în traversare.

La data de 26 noiembrie 2018, politiștii medieșeni au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecătoria Mediaș. În mometnul de față, Mihai Lukacs este încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Sibiu.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet