Ora de Mediaș
Știri în direct

Ministrul Educaţiei: Nu luăm în calcul îngheţarea anului şcolar sau amânarea examenelor cu un an

Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat luni, că nu ia în calcul îngheţarea anului şcolar sau amânarea examenlor cu un an.

Nu se îngheaţă anul şcolar

„Vreau să îi asigur pe elevi, studenţi, profesori şi părinţi că la acest moment nu luăm în calcul îngheţarea anului şcolar sau amânarea examenelor cu un an. Specialiştii din Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) lucrează la mai multe scenarii, privind cu atenţie şi la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educaţie din statele Uniunii Europene. (…) În ceea ce-i priveşte pe elevii care trebuie să susţină Evaluarea Naţională şi examenul naţional de Bacalaureat sau studenţii care trebuie să îşi susţină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va prezenta variantele posibile pe care le ia în calcul în situaţia în care se va prelungi această stare de urgenţă”, a afirmat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, într-un comunicat de presă.

Se discută cu reprezentanţii elevilor, studenţilor şi părinţilor

Conform sursei citate, toate scenariile vor fi dezbătute cu reprezentanţii elevilor, studenţilor, părinţilor, sindicatelor şi reprezentanţii Consiliului Naţional al Rectorilor, iar decizia va fi luată de comun acord.
„Este…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet