Ora de Mediaș
Știri în direct

Ministrul Educației respinge ideea anulării examenelor naționale – Când vor începe testările

Examenul de Evaluare naţională va începe la 15 iunie, iar cel de Bacalaureat în data de 22 iunie, a declarat, duminică seara, ministrul educaţiei, Monica Anisie, respingând ideea amânării sau anulării acestor probe.

Ministrul a spus că știe că sunt voci care îi cer acest lucru, dar a decis să țină seama de mesajele care, dimpotrivă, i-au cerut să nu renunțe la examene. Monica Anisie a precizat ce se întâmplă și cu probele pentru învățământul vocațional și profesional.

„Decizia este deja luată, şi anume că examenul de Evaluare naţională începe pe data de 15 iunie şi cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie. Noutatea pe care o avem o avem la examenele de certificare a competenţelor profesionale. Este vorba de certificarea competenţelor pentru nivelul 3, 4 şi 5, conform cadrului naţional al calificărilor. Pentru învăţământul vocaţional, profesional şi profesional dual, precum şi cele din învăţământul postliceal, vor fi realizate acest examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare a competenţelor”, a declarat Monica Anisie, duminică seara, la Digi24.

Întrebată de ce nu se ia în calcul să se anuleze examenele de Capacitate şi Bacalaureat şi să se adopte acelaşi sistem ca în Olanda, evaluarea fiind în funcţie de media ciclului şcolar absolvit, ministrul a precizat că există părinţi care susţin că nu trebuie să se renunţe la aceste examene. „Sunt voci care susţin acest lucru (n.r. – renunţarea la examene) şi sunt voci ale…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet