Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, miercuri, că Guvernul nu va crește taxe în acest an. Acesta a mai spus că deficitul bugetar urcă la 6,7% din PIB în acest an.

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul creșterea unor taxe pentru firme sau populație până la finalul anului, pentru a ține sub control deficitul bugetar, Florin Cîțu a afirmat: „În niciun caz nu vom crește taxe în acest an. Lecția principală a crizei din 2008-2009 a fost exact acesta: nu crești taxele și dobânzile în perioadă de criză, pentru că ar însemna o frână majoră pentru economie. Din contră, injectăm lichiditate în sistem, așa cum am făcut-o și până acum, plătind facturile la timp pentru companii, plătind TVA, am rambursat 4 miliarde de lei TVA în martie. În aprilie rambursăm TVA anticipat, cu control ulterior. Mergem contrar acestei idei”, a declarat Cîțu.

Conform proiectului prezentat de ministrul Finanțelor, la rectificare primesc bani Sănătatea și Munca. De asemenea, 1 miliard de lei merge în plus și la Dezvoltare pentru proiecte de investiții. Deficitul din acest an este preconizat de Ministerul Finanțelor la 6,7%.

„Este o rectificare bugetară care vine mai devreme decât eram obişnuiţi pentru că a fost nevoie de unele măsuri de susţinere a economiei….

Citește în stiri din România

Publică un comentariu

Comentariu