Până la data de 30 mai 2018, lucrătorii Direcției de Administrare a Domeniului Public va acțiune în parcurile și locurile de joacă din Mediaș, unde se vor aplica tratamente pentru combaterea căpușelor.

Această activitate se desfășoară dimineața, în funcție de condițiile meteorologice. Astfel, reprezentanții medieșeni transmit măsuri de prevenire a bolilor transmise de căpușe.

Este recomandată purtarea de haine deschise la culoare, pe care să se vadă uşor căpuşele, bluze cu mâneci lungi, strânse pe încheietura mâinii, pantaloni lungi şi strânşi pe glezna şi peste care se trag şosetele, iar pantofii să acopere zona respectivă a piciorului în totalitate.

De asemenea, pot fi aplicate pe pielea expusă substanţe care să îndepărteze căpuşele, dar trebuie să se ţină cont că acestea oferă protecţie doar câteva ore.
Este necesară verificarea personală atunci când ne deplasăm în zone de risc pentru identificarea şi îndepărtarea cât mai rapidă a căpuşelor.

Se recomanda ca persoana care îndepărtează căpuşele să poarte mănuşi pentru protecţia personală, deoarece exista riscul ca, în manevra de îndepărtare a căpuşelor, acestea să fie „sparte” şi sângele din corpul lor să ajungă în contact cu pielea medicului uman/veterinar sau a persoanei care face această manevră. în cazul în care căpuşa este infectată cu bacterii/virusuri, acestea pot fi transmise prin micro leziunile de la nivelul pielii.

Aplicarea unor produse care nu au efect anti-căpuşe (ulei, untura, acetona, petrol, alcool iodat, alcool, arderea cu ţigara sau alte produse) este absolut interzisă pentru că acestea nu fac decât să irite căpuşa iar aceasta va produce mai multă saliva, salivă care este injectata în organismul gazdei din care se hrăneşte şi astfel, creşte riscul transmiterii agenţilor patogeni.

Publică un comentariu

Comentariu