Ora de Mediaș
Știri în direct

Notele la evaluarea națională – Cea mai mare medie din oraș este la Scoala Gimnazială ”Mihai Eminescu”

Săptămâna trecută absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut probele scrise la Limba şi literatura română, limba maternă şi Matematică, iar luni, aceștia își așteaptă rezultatele.

Un număr de 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, s-au înscris în acest an pentru a susţine Evaluarea Naţională din sesiunea 2 – 27 iunie, potrivit situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

În Mediaș, cea mai mare medie la examenul național a fost obținută la Școala Gimnazială ”Mihai Emiescu, 10. Alte două medii notabile, au fost obținute de către elevii de la Școala Gimnazială ”Hermann Oberth”,  media 9.11.

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și marți, 23 iuni (între orele 8:00 și 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Este prima dată  când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet