FOTO © Baschet Mediaș

La finalul acestei săptămâni, sezonul 2020-2021 debutează oficial cu turneele de calificare la Final 8-ul Cupei României. Cele 13 echipe sunt împărțite în trei grupe, unde vor juca fiecare cu fiecare în decurs de patru, cinci zile.

Din cauza situației medicale, Federația Română de Baschet luase decizia de a implementa acest sistem cu grupe și în Liga Națională. Totuși, conform frbaschet.ro, mai multe formații s-au declarat nemulțumite de împărțirea pe grupe și dezechilibrul valoric pe care acestea l-ar fi provocat, scrie baschet.ro

Drept consecință, federația a decis să revină la formatul inițial, cu 26 de etape, fiecare echipă urmând să joace câte două meciuri cu fiecare adversară. Însă, noutatea este că până vor apărea noi modificări ale Ordinului emis de MTS și MS, partidele se vor juca în cadrul unor turnee de 2-3 etape. Așadar, în cazul LNBM, cele 14 echipe se vor deplasa într-un singur oraș și vor juca 2-3 etape. Același lucru se va întâmpla și în LNBF, care va avea maxim 12 participante.

Dacă situația o va permite, returul se va juca în sistemul în care am fost obișnuiți până acum, cu deplasări și etape săptămânale. De menționat că sferturile de finală ale playoff-ului nu se va mai juca pe sistem de Best of 5, ci pe sistem de Best of 3. Semifinalele și finalele vor rămâne în format de „Cel mai bun din 5 meciuri”.

Primul turneu din LNBM începe în 30 octombrie, iar turul este programat să se încheie în 10 ianuarie. Returul va începe în 16 ianuarie și se va termina în 5 mai, urmând ca playoff-ul să se desfășoare în perioada 9 mai – 16 iunie.

LNBF va începe în 22 noiembrie și se va încheia la finalul lunii aprilie sau la începutul lunii mai 2021.

Publică un comentariu

Comentariu