Nunțile și botezurile au fost interzise în șase localități din județul Sibiu.

Devine obligatorie purtarea măștii de protecție, iar autoritățile recomandă ca slujbele religioase să aibă loc în curte, relatează Mediafax.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a adoptat, în ședința de marți, restricții în localitățile unde rata de infectare a ajuns între 1,5 – 3,0 la mia de locuitori.

Astfel, în Apoldu de Jos, Racovița, Porumbacu de Jos, Nocrich, Poplaca şi Turnu Roşu începând de miercuri, 14 octombrie, până la data de 27 octombrie, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele, cu excepția copiilor care nu au încă 5 ani.

În același interval, se interzic evenimentele private în saloanelor de evenimente, funcționarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi a cluburilor. Se vor excepta de la această măsură persoanele cazate în unitățile hoteliere, care pot servi masa în cadrul restaurantelor acestora precum și unitățile ce pot efectua activitate de catering.

De asemenea, autoritățile recomandă, în același interval, lăcaşurilor de cult să desfăşoare slujbele religioase în curte. Credincioşii trebuie să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 metri între persoane. Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Publică un comentariu

Comentariu