Ora de Mediaș
Știri în direct

Nu vă speriați! Exercițiu ISU, în această dimineață, la Mediaș

Acțiunea denumită ”Miercurea sirenelor” se va desfășura din nou. Miercuri dimineață, 4 septembrie 2019, în intrevalul orar 10 – 11 se va desfășura un exercițiu de alamare.

Din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, sirenele de alamare sună la nivel național. Acțiunea se desfășoară în toată țara, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

“Exercițiul de alarmare are loc între orele 10 și 11. În acest interval, sirenele sună patru minute, două minute unul din semnalele alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) și alarmă aeriană (15 sunete), urmate apoi de sunetul de încetare (un sunet continuu de două minute). Tipul de semnal introdus se stabilește de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice sunt inundațiile, semnalând iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor. Sirenele Municipiului Mediaș sunt cuprinse într-un sistem integrat, într-un arbore ierarhic, respectiv municipiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. În Mediaș sunt 8 sirene electronice și 5 electrice, toate cuprinse într-un sistem de acționare centralizat, mai puțin sirena electrică aflată în proprietatea Armax Gaz”, au precizat reprezentanții municipalității.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet